Edirne milli iradeye bir kez daha sahip çıktı

Milletin destanı, 15 Temmuz '˜Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6'ıncı yıldönümünde yurdun her köşesinde olduğu gibi Edirne'de de tören düzenlendi. Asker kıyafeti giymiş FETÖ'cü hainlerin milletin silahlarını millete doğrultmasının üzerinden 6 yıl geçti ancak anılar halen tazeliğini koruyor. Edirneliler düzenlenen törene yoğun ilgi gösterdi.

Edirne milli iradeye bir kez daha sahip çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Edirne'de etkinlikler 14 Temmuz günü başladı. Milletin, hainlere karşı direnişinin yıldönümünde Edirne ilk olarak '˜15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Hatıra Ormanı'nda fidan dikimi ve bakım yapıldı. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, 15 Temmuz Şehidi Ömer Halis Demir adına fidan dikti. Ardından 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği tarafından fotoğraf sergisi açıldı.

            15 Temmuz günü ise sabah saatlerinde şehit kabirleri ziyaret edildi. Ardından selatin camilerde mevlit okutulup, Kur'an tilaveti gerçekleştirildi. Akşamüzeri ise Saraçlar Caddesi'nde 15 Temmuz destanının anlatıldığı fotoğraf sergisi açıldı.

Gece ise Edirne Valiliği tarafından Atatürk Anıtı önünde anma programı düzenlendi. Etkinlikte, dev ekranda darbe girişimi gecesi yaşananlar izletilirken, vatandaşlar ise ellerinde Türk bayraklarıyla o gece hayatını kaybeden 251 şehidi andı.
            Edirne Valiliği, 15 Temmuz hain darbe girişiminde destan yazan şehitler ve gaziler için Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlama programı gerçekleştirdi. Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen etkinliğe Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, şehit ailesi ve gaziler katıldı.
            Müzik ve sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi
            Etkinlik, müzik ve darbe girişimi gecesi yaşananların anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı. Yaklaşık 40 dakika süren gösterimin ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Kur'an tilavetinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması dev ekrandan dinletildi ve ardından 15 Temmuz konulu video gösterimi yapıldı.

Ebru Yıldız Günenç