Edirne Maratonu'nda Cumhuriyetin 100. yılına özel bayrak açılacak

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ gerçekleştirdiği basın açıklamasında, bu yıl düzenleyecekleri 8. Uluslararası Edirne Maratonu'nda Cumhuriyetin 100. yılına özel 455 metrelik Türk Bayrağı açacaklarını söyledi.

Edirne Maratonu'nda Cumhuriyetin 100. yılına özel bayrak açılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BUDDER Başkanı Akdağ Selimiye Meydanı’nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 8. Uluslararası Edirne maratonu kapsamında 4 Haziran 2023 tarihinde koşulacağını hatırlattı.

Akdağ, bu yıl etkinliği Cumhuriyetin 100. yıl coşkusu farkındalığıyla gerçekleştireceklerini dile getirdi ve şunları söyledi:

“Kayıt içi son 2 günün içerisindeyiz.  1000 civarında kitle organizasyonuyla ülkemize ve milletimize gerçekleştireceğiz. Materyallerimizi sosyal medyadan paylaştıkça sporculardan olumlu bir dönüş alıyoruz. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı olduğu için etkinlik alanımızda 2 gün boyunca Türkiye’nin en büyük Türk Bayrağını açıyoruz.  455 metrekarelik bir Türk Bayrağı vinçler vasıtasıyla etkinlik alanında açılmış olacak. 100. Yıl coşkusuna hava katacak.”

Maratonda bin civarında atletin olacağı ve bunun 150’ye yakının yabancı uyruklu olduğuna vurgu yapan Akdağ, yarışın TRT SPOR’dan naklen yayınlanacağını duyurdu.

Akdağ, maraton parkurunun ölçümünü ve son tescilini gerçekleştirdiklerini açıkladı.

İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü Başkanı Rıdvan Doğan da maratonda ufak değişiklikler yaptıklarını ve parkurun daha güzel bir hale geldiğini belirtti.

Parkur ölçümünü bitirdiklerini, son rötuşları yaptıklarını dile getiren Doğan, “Sertifika için hazırlayacağımız kitapçığı Fransa’ya göndereceğiz. Yarışmaya kadar sertifika gönderilir. Atletlerin derece yapması konusunda bir sıkıntı olmayacak.” Dedi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN