'Edirne İyilik Yürüyüşü'nün tarihi belli oldu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağlamak amacıyla geliri AFAD'a bağışlanacak olan 'Edirne İyilik Yürüyüşü' 11 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

'Edirne İyilik Yürüyüşü'nün tarihi belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, 'Edirne İyilik Yürüyüşü' ili ilgili açıklamalarda bulundu.  Selimiye Meydanı'nda gazetecilere açıklamada bulunan Akdağ, yürüyüşün 11 Haziran’da yapılacağını duyurdu.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ depremzedelere destek olmak için gerçekleştirilecek 'Edirne İyilik Yürüyüşü' ile ilgili çalışmalarda sona gelindiğini belirtti.

 'Edirne İyilik Yürüyüşü' ile ilgili yazışmaları ve siteyle ilgili çalışmaları tamamladıklarını söyleyen Akdağ, "Bugün itibariyle edirnemaratonu.com sayfasına giren herkes Edirne İyilik Yürüyüşü'ne katılabilecek. Bunu biliyorsunuz depremzedelerle ilgili bir farkındalık etkinliği olarak gerçekleştiriyoruz. Buradan elde edilecek gelirin tamamını da depremzedelere kullanılmak üzere bağışlayacağız. Doğal olarak bu iyilik yürüyüşünün başka organizasyonlara, başka şehirlerdeki etkinliklere önümüzdeki bu farkındalığın oluşması amacıyla katkı sunacağını düşünüyoruz. Biz de şehir olarak bu etkinliği el birliğiyle gerçekleştirip vatandaş olarak bu konuyla ilgili duyarlılığımızı ortaya koyacağız” ifadelerine yer verdi.

Yürüyüşün 11 Haziran’da yapılacağını açıklayan Akdağ, parkurun 25 Kasım Stadı önünden başlayarak Selimiye Meydanı’nda son bulacağını duyurdu. Tüm vatandaşları farkındalık yürüyüşe katılmaya davet eden Akdağ, elde edilecek gelirlerin depremzedelere destek olmak amacıyla bağışlanacağını vurguladı.

Planlanan yürüyüşü yaraları sarmak adına gerçekleştireceklerine dikkat çeken Akdağ, “Bu organizasyonun başka spor kulüpleri, başka sivil toplum örgütlerinin hepsine örnek olmasını diliyorum. Önümüzdeki süreçte görünürlüğün azalmaması adına bu tür etkinliklere ihtiyaç var. Çünkü önümüzdeki süreçte de o bölgedeki insanların desteğe ihtiyacı olacak” dedi.

Farkındalık yürüyüşüne katılanların 100 lira ücret ödemesi gerektiğini belirten Akdağ, elde edilen gelirin tamamının depremzedelere bağışlanacağını aktardı.

Barış Karapaça