'Edirne İyilik Yürüyüşü' gelirleri depremzedelere bağışlanacak

Depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağlamak amacıyla yapılan çalışmalara bir yenisi eklendi. Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) öncülüğünde gerçekleştirilecek 'Edirne İyilik Yürüyüşü' etkinliğinden elde edilecek gelirler depremzedelere bağışlanacak.

'Edirne İyilik Yürüyüşü' gelirleri depremzedelere bağışlanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, kentteki bir otelde düzenlediği toplantıda depremzedelere destek olmak amacıyla "Bir Adım At Umudu Yaşat" sloganıyla etkinlik düzenleyeceklerini duyurdu.

Etkinliğe katılmak isteyenlerin afetzedeler yararına 100 lira bağışta bulunacağını söyleyen Akdağ, etkinlikten elde edilen gelirin AFAD’a bağışlanacağını belirtti.

"Kim elinde ne imkan varsa, bir şeyler yapmaya çalıştı"

Türkiye’nin deprem felaketinden büyük bir yara aldığını vurgulayan Akdağ, "Çok can kaybımız oldu. Bu acıları tarif etmek imkansız. Fakat şöyle bir şey var ki, hayatın devam eden bir döngüsü var ve biz bundan sonraki süreçte ne yapacağız.Yarlarımızı nasıl saracağız. Bunları konuşmak, bunlarla ilgili eylemler ve faaliyetler yapmak gerekiyor. Bu süreçte şunu gördük; bu felaketin ardından bu kadim milletin ne kadar dayanışma içerisinde olduğunu, yardımlaşmaya ne kadar çık olduğunu gözlemledik. Herkes tek yürek oldu, kim elinde ne imkan varsa elinden geleni yapmaya çalıştı” ifadelerine yer verdi.

8. Uluslararası Edirne Maratonu çerçevesinde düzenlenecek etkinlikle depremin yaralarının sarılmasına katkı sağlamak istediklerini söyleyen Akdağ, Edirne İyilik Yürüyüşü'nden elde edilecek tüm gelirin, depremzedeler için AFAD'a bağışlanacağını hatırlattı.

Yaraları bir nebze sarmak için ellerinden ne geliyorsa onu yapacaklarını dile getiren Akdağ,  sporun birleştirici gücünü bildiklerini ve Edirne özelinde birçok ilden önce böyle bir etkinlik gerçekleştirerek sosyal sorumluluğu yerine getirmek istediklerini vurguladı.

Organizasyonda Edirne maratonundaki gibi kayıt sistemi üzerinden gerçekleştirileceğini söyleyen Akdağ, “Kaydolan herkese anında maille teyidi gidecek. Bu iyilik hareketine katıldığına dair kendisine bir sertifika gidecek ve o liste bütün kamuoyuna açık olacak. Süreç gayet şeffaf işleyecek. Etkinlik bittikten sonra da ilgili kurumlarla bu listenin tamamını paylaşarak, elde edilen gelirin tamamını da AFAD'a bağışlamak suretiyle bu sürece katkıda bulunacağız. Edirne Maratonu 4 Haziran'da, bu organizasyon ayrı. Bu yürüyüş hareketini planlamasını yapıyoruz. Bir basın toplantısıyla bunun parkurunu ve yerini de belirlemiş olacağız. Önümüzdeki 1 ay içerisinde bu organizasyonu da gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerine yer verdi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN