Edirne'den giden komandolar afetzedeler için çalışmalarına devam ediyor

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle Edirne İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Komando Bölük Komutanlığı bölgedeki yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Edirne'den giden komandolar afetzedeler için çalışmalarına devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bölgede başlatılan yardım çalışmaları sürüyor. Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye gelen kurum, kuruluş ve çeşitli STK’lar çalışmalara katılıyor.

Edirne’den Kahramanmaraş’a depremzedelere yardım, gerekli emniyet tedbirlerinin alınması ve yardım faaliyetleri takviyesi amacı ile geçici olarak görevlendirilen Edirne İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Komando Bölük Komutanlığı görevlileri afetzedelere destek veriyor.

İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görevlendirilen askeri personel Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde otizmli bir gence temsili yemin töreni icra edilerek, depremzedeler için çadır kurulması, sel ve su baskınlarına karşı önlem alınması, gıda ve erzak dağıtımı faaliyetleri ile depremden etkilenen çocuklar için sosyal faaliyetler düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.

Açıklamada ayrıca, emniyet ve asayişin sağlanması, doğal afetlerle mücadeleye vatandaşların desteği ile güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edileceği belirtildi.

Haber merkezi

HABER MERKEZİ