• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'deki Tarihi çarşılarda bayram hareketliliği yaşanıyor

Edirne'deki Tarihi çarşılarda bayram hareketliliği yaşanıyor

Edirne'de Ramazan Bayramı öncesi tarihi çarşılarda hareketlilik yaşanıyor. Çevre illerden gelen ziyaretçilerin dışında Batı Trakya'dan gelenlerde kentteki tarihi çarşılarda birçok ihtiyacını karşılayabilmek için tarihi çarşılara yöneliyor.

Edirne'deki Tarihi çarşılarda bayram hareketliliği yaşanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayram alışverişi yapmak isteyen Edirnelilerin yanı sıra Batı Trakya'dan gelenlerde kentteki tarihi çarşıları doldurdu.

Bayramı öncesinde vatandaşlar giyimden gıdaya kadar birçok ihtiyacını karşılayabilmek için tarihi çarşılara yöneliyor. Çevre iller başta olmak üzere Bulgaristan ve Yunanistan'dan da çok sayıda ziyaretçi alışveriş için Tarihi Alipaşa Çarşısı ve diğer çarşıları tercih eden vatandaşlar, esnafın yüzünü güldürüyor. Tezgâhlarını bayrama hazırlayan esnaflar ise, müşterilere kaliteli hizmet sunmak için gecesini gündüzüne katıyor.

Kentte 35 yıldır esnaflık yapan Remzi Öz, Ramazan Bayramı dolayısıyla alışveriş yoğunluğu yaşandığını belirterek satışlardan memnun olduğunu dile getirdi.

Öz, işlerin güzel gittiğini ve bayram hareketliliği başladığını söyleyerek geçem yıllara göre işlerinin iyi olduğunu belirtti.

Yunanistan’dan Edirne’ye gelen Sadık Kıraçoğlu, Batı Trakyalı Türklerin Ramazan Bayramı alışverişi için Edirne’yi tercih ettiğini vurgulayarak Ailecek geldiklerini ve ramazan bayramını burada geçireceklerini ifade etti. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar