Edirne'deki otellerde gurbetçi yoğunlu

Yıllık izinlerini anavatanlarında geçirmek isteyen gurbetçiler Edirne'deki otellerde yoğunluk oluşturdu.

Edirne'deki otellerde gurbetçi yoğunlu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yıllık izinlerini Türkiye’de geçirmek isteyen gurbetçiler Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurda giriş yapıyor. Uzun ve zorlu yolculuğun ardından kentte mola veren gurbetçiler otellerde ve pansiyonlarda konaklıyor.

Edirne’deki otellerde hem gurbetçi hem de bu yıl 662’ncisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yoğunluğu yaşanıyor.

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte yaşanan hareketlilik otelcilere can suyu oldu.

Aylar öncesinden yapılan rezervasyonlar ve hazırlıkların ardından misafirlerini bekleyen otelciler yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını belirtti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gurbetçi misafirlerini ağırlamaya başladıklarını söyleyen TUROYD Turizm Otel Yöneticileri Derneği Edirne Temsilcisi ve İşletme Müdürü Can Pekbaş, Aynı zamanda Edirne'nin düğünü, bayramı diye tabir ettikleri Kırkpınar etkinlikleri dolayısıyla da rezervasyon taleplerini almaya başladıklarını aktardı.  Yoğun bir döneme girdiklerini belirten Pekbaş, özellikle hafta sonu yoğunluk beklediklerini söyledi.

Yurt dışından yurt dışından gelecek olan tüm misafirleri Edirne'de hazır bir şekilde beklediklerini aktaran Pekbaş, "Her sene olduğu gibi tabii Kırkpınar tarihlerinde Edirne'de dolacaktır. Gurbetçi misafirlerimizin gelişiyle zaten Edirne'de belli bir yoğunluk yaşanıyor. Otellerin dolu olması da Edirne esnafını ve biz otelcilerin de yüzünü güldürüyor" şeklinde konuştu.

İsveç'ten gelen ve otelde konaklayan gurbetçi Ahmet Ünal, Edirne'de güzel bir otelde kaldıklarını ve hem kenti hem de halkını çok sevdiklerini söyledi.

Almanya'dan gelen gurbetçi Muammer Kurtoğlu, Edirne'yi çok sevdiklerini ve özellikle tarihi noktalar ve Selimiye Camii'nin çok güzel olduğunu ifade etti.

Hollanda'dan gelen gurbetçi Yılmaz Ekici, Kapıkule'den çok rahat geçtiklerini ve arabayla geldikleri için kentte mola verip otelde konaklamak istediklerini söyledi. Edirne'nin Türkiye'nin girişi olduğu için ayrı bir yeri olduğunu belirten Ekici, sevdiklerine ve çocuklarına alışveriş yapıp dolaşacaklarını da sözlerine ekledi. 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ