• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'deki gelinlikçiler deneme ücreti kararını değerlendirdi

Edirne'deki gelinlikçiler deneme ücreti kararını değerlendirdi

Edirne'deki gelinlikçiler bir ilde gelinlik denemesinin ücretli olması yönünde çıkan kararı değerlendirdi.

Edirne'deki gelinlikçiler deneme ücreti kararını değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte gelinlikçilerde hareketlilik yaşanıyor.

Bazı illerde Terziler ve Konfeksiyoncular Odası tarafından gelinlik denemelerinin ücretli olması yönünde karar alındı.

Üç gelinlik denemesinden sonra ücret talep edilirken, Edirne'de her hangi bir ücret alınmıyor.

Kentteki gelinlikçiler hayata geçirilmesi beklenen uygulamayı değerlendirdi.

Gelinlik denenmesinden ücret alınması kararını değerlendiren Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Fındıklı, Edirne'de şuan için gelinliklerin ücretli denenmesine yönelik bir talep olmadığını ve gelin adaylarının gelinlikçilerde istedikleri modelleri ücretsiz olarak deneyebileceğini belirtti.

Büyükşehirlerde insan ve deneyen çok olduğu için böyle bir uygulama yapılabileceğini belirten Fındıklı, "Edirne'de şuan ücret alan yok. Aslında uygulama doğru. 1 yıl sonra düğün yapacak olan gelip gelinlik deniyor. Bu böyle olmamalı ihtiyacı olan denemeli. Esnaf çok uzun süre meşgul edilmemeli. Bir gelin adayı dükkana girdiğinde 4-5 saatten önce çıkamıyor. Uygulama çok yanlış değil, ama Edirne için geçerli değil. Büyükşehirlerde ücretli bizde bedava istedikleri kadar deneyebilirler" ifadelerine yer verdi.

Büyükşehirlerde gelinlik denemenin ücretli olduğunu duyduklarını söyleyen Gelinlik satıcısı Ebru Paluzar, hem Edirne'de hem de kendi mağazalarında böyle bir uygulama olmadığını belirtti.

Gelinlerin istedikleri kadar deneme yapabileceğini söyleyen Paluzar, "Çünkü denemeden bunun kararını veremezler. Denemek için de ücret ödememeliler. Bizde böyle bir uygulama olmadı olmayacakta. Kızlarımız istedikleri kadar ürün deneyip kararını da deneyerek verebilirler. Özellikle biz imalatçı da olduğumuz için ürün deforme olsa da  bunun yapımı çok basit hemen telafi edebiliriz" ifadelerine yer verdi.

Ücretli deneme uygulamasına gitmeyi doğru bulmadığını belirten Gelinlik Dikim Atölyesi Müdürü Yüksel Kırtaş, "Kızlarımız gelip istediği kadar gelinlik deneyebiliyor.  Denemeleri ve üzerinde duruşunu görmeleri gerekiyor. Denemeden bir ürünü alamazlar. Büyükşehirlerde olabilir. Onlar daha farklı statüde gidiyorlar ama Edirne'de bence yanlış olur" dedi.

Genç kızların gelinliği denemeden karar vermelerinin zor olacağını ve bu denemeden ücret alınmasının yanlış olduğunu belirten Gelinlik Satıcısı Necdet Paluzar, "Kızlarımız gelip bizde istediği kadar gelinlik deneyebilir. Deneyip karar verecekler. Herhangi bir ücret almıyoruz. Kızlarımızın denemeden gelinliğe karar vermeleri zor olur. Üzerinde duruşunu görmeleri ve içine sinmesi lazım. Bu konuda ücret alınması bana göre yanlış" dedi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar