• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de Yaz Mevsimiyle Birlikte Bisiklet Satışları Artıyor

Edirne'de Yaz Mevsimiyle Birlikte Bisiklet Satışları Artıyor

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, bisiklet kullanımı Edirne'de popüler hale geliyor. Bu durum bisiklet satıcılarını sevindiriyor. Çilingirler Caddesi'nde bisiklet satışı yapan esnaflardan Emre Nurlu, havaların ısınmasıyla birlikte satışlarda canlılık yaşandığını belirtti.

Edirne'de Yaz Mevsimiyle Birlikte Bisiklet Satışları Artıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşlar, çevre dostu ve sağlıklı bir ulaşım alternatifi olan bisikleti tercih ederek satıcıların yolunu tutuyor. Bisiklet kullanımı hem ulaşım hem de gezi amaçlı olarak tercih ediliyor.

“Bisiklet satışlarında artış yaşandı”

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bisiklet satışlarında bir artış yaşanıyor. Çilingirler Caddesi'nde bisiklet satışı yapan Emre Nurlu, havaların ısınmasıyla işlerin hareketlendiğini ifade etti. Nurlu, Edirne'de turizme katkı sağlayacak güzel projelerin hayata geçirildiğini ve Meriç Nehri kenarında yapılacak bisiklet yollarının olumlu etkileri olacağını belirtti.

Çocuklar ve yetişkinler için bisiklet satışı

Emre Nurlu, çocuklar ve yetişkinler için bisiklet satışı yaptıklarını söyledi. Vatandaşların bisiklet alarak gümrük kapılarından geçmesinin işlerin artmasına neden olduğunu belirten Nurlu, okulların kapanmasının ardından vatandaşların çocuklarına bisiklet hediye ettiğini ve yabancı turistlerin de çocuklarının bisikletini Edirne'den aldığını dile getirdi.

“Her bütçeye uygun bisikletler”

Nurlu, her bütçeye uygun bisiklet satışı yaptıklarını ve fiyatlarda geçen yıla göre az da olsa bir artış olduğunu ifade etti.

“Bisiklet yolları ve turist sayısının artması bekleniyor”

Yurt dışında bisiklet yollarının yaygın olduğunu ve bisiklet kullanımının yaygınlaştığını belirten Nurlu, Edirne'de yapılacak olan 3 nehir 1 şehir projesi kapsamında uzun bir bisiklet yolunun hayata geçirileceğini duyduklarını söyledi. Bu proje sayesinde bisiklet kullanımının artacağını ve birçok yerli ve yabancı turistin bisiklet turlarıyla Edirne'ye geleceğini belirten Nurlu, projeye emeği geçenlere teşekkür etti.

“Bisiklet kullanımının pratik faydaları ve çevre dostu ulaşım seçeneği”

Bisiklet, trafik sıkışıklığından kaçınma, park sorunu yaşamama ve yolculuk süresini kısaltma gibi pratik faydalar sağlarken, aynı zamanda sağlıklı bir yaşam tarzını destekliyor. Bisiklet kullanımı, fiziksel aktivite sağlayarak sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratırken, karbondioksit emisyonlarının azalmasına katkıda bulunarak çevre dostu bir ulaşım seçeneği sunuyor. 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ