• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de yaşayan Bulgaristan göçmeni Zülf, milyonların izlediği yarışmada birincilik elde etti

Edirne'de yaşayan Bulgaristan göçmeni Zülf, milyonların izlediği yarışmada birincilik elde etti

Geçtiğimiz günlerde gelinlerin yarıştığı televizyon programında birincilik elde eden ve Edirne'de yaşayan Elis Öztürk Zülf, 'Aslında birinci olmayı bekliyordum. Evime ve kendime güveniyordum. Her şeyin en iyisini yaparak bu yarışmayı kazanacağım demiştim' dedi.

Edirne'de yaşayan Bulgaristan göçmeni Zülf, milyonların izlediği yarışmada birincilik elde etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yılların en popüler gündüz kuşağı programlarından olan ‘Aslı Hünel ile Gelin Evi’ yarışmasına Edirne’den katılan Zülf, birinci oldu.

Show Tv’de ekranlarında yayınlanan Aslı Hünel ile Gelin Evi,yarışmasına katılan 34 yaşındaki Bulgaristan göçmeni ve Edirne'de yaşayan Elis Öztürk Zülf,rakipleri Sedanur Camcı, Canan Şevik,  İremnur Soysal ve Merve Aksu isimli yarışmacılar arasından en çok puan alarak 50 bin liralık büyük ödülün sahibi oldu.

Yarışma sürecinden ve özel hayatından bahseden Zülf, “İlk üniversiteyi Kırklareli'nde okudum. Daha sonra mimarlık bölümünü de çifte vatandaşlığım olduğu için Bulgaristan'da okudum. 2 sene önce başvurmuştum. Edirne'de çok talep olmadığı için İstanbul'a davet edilmiştim. O zaman kızım küçük olduğu için kabul etmemiştim. Kısa bir süre önce tekrar aradılar Edirne'de ve Trakya bölgesinde çekileceğini söylediler. Kızım da büyümüştü artık engelim yoktu. Görüşmeler yaptık. Evin fotoğraflarını falan attım. Anlaşma yapıldı. Çekim günü kararlaştırıldı ve bilgilendirmeleri yapıldı. Aradıklarında yarışmanın ilk gün bende yapılacağını söylediler. Heyecan yaptık nasıl yetişecek edecek diye. Pazartesi sabah erkenden geldiler çekimler başladı. Hızlı bir giriş yaptık. Heyecandan sesim kısıldı. Kalabalık bir ekip geldi” Dedi.

Yemek masasında görselliğe çok önem verdiğini belirten Zülf,  hazırladığı menüsüyle yarışmacıları geride bıraktığını aktardı.

Yarışmacılardan ve Aslı Hünel’den toplam 19 puan aldığını dile getiren Zülf, “33 çeşit yemek hazırladım. Hepsi değişik lezzetlerden oluşuyordu. Menümde bahçe salatası çok ilgi gördü. Eşimin işi pazarcılık olduğu için yeşilliklerin hepsi yerli ve kendi mahsulümüzdü. Eşim gece bahçeden topladı salatadaki yeşil soğanları taze olduğu için çok ilgi gördü. Bulgaristan'a özgü göçmen tatlıları çok beğenildi. Lahana sarmasını biz turşu lahanadan yaptığımız için farklı bir tadı vardı. Menümde Hem göçmen lezzetlerine, hem de Edirne'ye özgü lezzetlere yer verdim. İki tarafı da güzel bir şekilde yansıtmaya çalıştım. Tava ciğer olsun badem ezmesi kavala kurabiyesi olsun hepsini kendimiz yaptık. Kahvenin yanında hardaliye ikram ettim.” İfadelerini kullandı.

Kendisine birinciliği getiren şeylerden birisinin de evinin dekorasyonu olduğunu dile getiren Zülf, evini kendine özgü tasarımlarla süslediğini vurguladı.

Evindeki farklı tasarımların insanlara fikir oluşturduğunu belirten Zülf, seyircilerden bu konuda olumlu dönüşler aldığını aktardı.

Yarışmada birinci olmayı beklemediğini ifade eden Zülf, evine ve kendisine güvendiğini anlattı.

Zülf, kendisini destekleyenlere teşekkür etti ve şunları kaydetti:

“Çok olumlu dönüşler aldım. İnsanların tepkileri beni çok mutlu etti. Eşim, ailem ve yakınlarım aslında her zaman destek oldu. Ama Gürcistan, İran, Azerbaycan, Bulgaristan'dan yorumların dışında özel mesajlar da aldım. Üniversiteden hocalarım sınıf arkadaşlarım herkes arayıp yazdı. Bu destekler beni çok mutlu etti. Herkes birbirini arayıp benim kazandığımı söylemiş duyan beni arayıp tebrik etti. Kadınları bırakın erkekler bile kahvelerde işyerlerinde oturup izlemişler. Beni arayıp herkes durumu soruyordu. Yarışmanın birincisi olmak hem benim için hem de ailem için çok gurur ve mutluluk verici oldu.”

Kadın olarak gençlere tavsiyem kendilerine güvenmeleri. Kendilerine inansınlar yapamam demesinler. Ben her zaman bunu yaparım dediysem o işi başardım. Denemekle bir şey kaybetmezler. Denedim güzel bir anı kaldı dersin. Hayatına yeni bir deneyim katsınlar.  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN