Edirne'de üretilen 8 milyon pullu sazan çevre illerdeki göletlere bırakılacak

Edirne'de yetiştirilen 8 milyon pullu sazan yavrusu göl ve göletlerdeki balık popülasyonlarının desteklenmesi amacıyla 13 ile gönderiliyor.

Edirne'de üretilen 8 milyon pullu sazan çevre illerdeki göletlere bırakılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İpsala Su Ürünleri İstasyonu'nda modern teknolojiler kullanılarak üretimi yapılan pullu sazanlar 3 santimetre boya geldikten sonra hasat edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca su kaynakları ve ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması amacıyla başlatılan "Balıklandırılması Projesi" kapsamında İpsala Sultanköy Barajına da 146 bin sazan yavrusu salındı.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, 2022'de tesiste rekor bir üretim gerçekleştirildiğini belirtti.

Sürdürülebilir balıkçılığa katkı sağlamak amacıyla yetiştirilen yavru balıkların İstanbul başta olmak üzere çevre illere gönderildiğini ifade eden Güngör, şunları kaydetti:

"Göl ve göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının göl ve göletlerden istifadesinin artırılması amacıyla yapılan çalışmalara Edirne'den destek veriyoruz. Bu yıl ilimiz ve çevre iller genelinde 8 milyon yavru balıkla rekor düzeyde balıklandırma çalışması yaptık. Bu kapsamda İpsala ilçemizde yer alan su ürünleri üretim tesisimizdeki kapsamlı balık üretimi çalışmalarına binaen Edirne ve çevre iller genelinde gerçekleştirilecek olan balıklandırma faaliyetlerimizin, balıkçılıkla ilgilenen tüm bölge üreticilerimiz için hayırlı olmasını dileriz."

Balık salım programına, İpsala Tarım ve Orman Müdürü Olcay Karbuz ve Sultanköy Muhtarı Mehmet Direk ve görevli personel katıldı.