• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de sessiz yürüyüşün 16'ncısı gerçekleştirildi

Edirne'de sessiz yürüyüşün 16'ncısı gerçekleştirildi

Edirne'de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Edirne'de sessiz yürüyüşün 16'ncısı gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’deki Eski Cami önünde bir araya gelerek Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüyüş yapan tıp fakültesi öğrencileri ve hekimler, İsrail’in Gazze'yi işgalini protesto etmek amacıyla başlattığı sessiz yürüyüşün bu hafta 16'ncısını düzenledi.

Eski Cami önünden Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüyüş yapan öğrenciler,

 Saraçlar Caddesi’nde grup adına basın açıklamasını okuyan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Muammer Morkoç, Terör devleti İsrail'in yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal politikasını 7 Ekim’den bu yana şiddetini arttırarak sürdürdüğünü belirtti.

Gazze’deki sivillerin bomba sesleriyle uyanmaya devam ettiğini söyleyen Markoç, “İsrail insanlıktan daha ne kadar çıkabilir?’ diye düşündükçe her geçen gün hiçbir vicdanın kabullenemeyeceği yeni acılarla güne uyanıyoruz. Biz akıl sağlığımızı korumak için Gazze’deki haberlere bakamıyorken oradaki kardeşlerimiz güne bombalarla uyanmaya devam ediyor. Gazze’nin kuzeyinde 400 bin civarında Gazzeli kardeşimiz topraklarını terk etmeyi reddedip işgalci terörist İsrail’in bombardımanı altında açlık, susuzluk ve soğukla mücadele ediyor.  Han Yunus bölgesinde işgalci teröristler özellikle hastane çevrelerinde keskin nişancılar ile sivilleri öldürüyor. Gazze’nin güneyine sıkışmış 1.5 milyon insan hayatta kalma mücadelesi veriyor. Güneyin son noktası Mısır sınırında, Refah kentinde 1.2 milyon insan bir mahalleye sıkışmış durumda ve İsrail bu bölgeyi bombalamaya, sınır bölgesine sığınan sivilleri öldürmeye devam ediyor. Gazze’ye giren su vanaları kapatıldı. Tarlalar bombalanıyor.” Dedi.

Markoç, saldırılarla birlikte Gazze’ye insani yardımın izin verilmediğini ve Filistin’in her gün binlerce tır yardıma ihtiyacı varken günde 3-5 tırın girmesine izin verildiğini vurguladı.

Meslektaşlarına ve vatandaşlara boykot çağrısında bulunan Markoç, “Mısır'ın, Gazze sınırına beton barikatlar kurup jiletli teller ile sınırı güçlendirdi. İsrail işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin soykırıma olan açıktan destek devam ediyor. Gönlü ve duası Filistin’in yanında olan vicdan sahiplerinin en büyük silahlarından birisi boykot etmek.  Buradan meslektaşlarına ve vatandaşlara boykot çağrısında bulunuyorum. Filistin halkının yararına olacak bütün adımları destekliyoruz. Sağlık çalışanları olarak gereken bütün desteği vermeye hazırız.” Şeklinde konuştu.

Markoç, İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdikleri mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini aktararak bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanına katılmaya davet etti.  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN