Edirne'de selatin camiler Kadir Gecesi'nde doldu taştı

Edirne'de Kadir Gecesi dolasıyla selatin camiler doldu taştı. Ramazan ayının Kadir Gecesi ile taçlandığı mübarek gecede vatandaşlar camilerde dua etti.

Edirne'de selatin camiler Kadir Gecesi'nde doldu taştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Başta Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camisi olmak üzere kentteki camiler Kadir Gecesi nedeniyle doldu taştı. Mübarek gecede dua etmek isteyen vatandaşlar camilere koştu.

Kadir Gecesi’ni ibadet ederek geçirmek isteyen vatandaşlar camilerin yolunu tuttu. Selimiye Camii'nde restorasyon çalışmalarının devam etmesi nedeniyle vatandaşlar kısmı olarak ayrılan bölümlerde namaz kıldı. Selimiye'de yer bulamayan binlerce vatandaş Eski Cami ve diğer camilere yöneldi. Balkanlar ve Türkiye'nin birçok noktasından gelen vatandaşlar, Selimiye basta olmak üzere Eski Cami, Üç Şerefeli ve Dar-ül Hadis camilerine akın etti.

Kadir Gecesi programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlit okunması ile başladı. Programda birbirinden güzel ilahiler seslendirildi. Vatandaşlar ilahiler okunurken duygu dolu anlar yaşadı. Programın ardından yatsı ezanının okunması ile birlikte Teravih Namazı kılındı.

Eski Cami’de Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif-i de Kadir Gecesi dolayısıyla ziyarete açıldı.

İbadet etmek için Eski Cami’ye gelen binlerce vatandaş Hz. Muhammed'in emaneti Sakal-ı Şerif'i görebilmek için sıraya girdi.  Vatandaşlar cep telefonlarıyla Sakal-ı Şerif'i çekmek ve dokunabilmek için birbiriyle yarıştı.

İbadet etmek için camiye gelen vatandaşlardan Hatice Çukur, Erzincan’dan geldiğini ve Sakal-ı Şerif'i gördüğünde çok duygulandığını belirtti.

Vatandaşlardan Adem Çukur da Sakal-ı Şerif'i kendisini çok duygulandırdığı, 11 ayın sultanı Kadir Gecesi'nin en kutsal gecelerden birisi olduğuna değindi.

Barış Karapaça