• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de olası depremlere karşı 11 barınma alanı belirlendi

Edirne'de olası depremlere karşı 11 barınma alanı belirlendi

İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantıları sürüyor. Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu Başkanı İsmail Aliş, kent genelinde AFAD İl Müdürlüğü tarafından organize edilen konteyner alanlarını ve sayılarını açıkladı

Edirne'de olası depremlere karşı 11 barınma alanı belirlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi'nin ocak ayı toplantıları 3. birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş yönetiminde gerçekleştirildi.

Toplantıda 4 komisyon tarafından hazırlanan raporlar meclis üyelerine sunularak bir önceki toplantıya ait tutanak özetleri okunarak raporlara geçildi.

Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar meclis üyelerine sunuldu.

İl Genel Meclisi Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu Başkanı İsmail Aliş, olası deprem ve doğal afetlerde kullanılması amacıyla kentte 11 barınma alanı bulunduğunu söyledi.

Deprem ve doğal afetlerin insanların evlerini ve yaşam alanlarını tahrip edebildiğini belirten Aliş, bu durumlar için hızlı ve güvenli çözümler sunan konteynerlerin hayati öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Edirne’de 2 bin konteyner planlaması yapıldığını dile getiren Aliş, “Edirne'de, AFAD İl Müdürlüğü tarafından organize edilen barınma alanları bulunuyor. Yaşanabilecek doğal afetlerde merkezde 6, İpsala, Uzunköprü, Meriç ve Enez ilçelerimizde birer olmak üzere toplam 11 barınma alanı belirlenmiştir. Edirne merkezde barınma amacıyla 2 bin konteyner planlanmaktadır.” Şeklinde konuştu. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar