Edirne'de meyve sebze pazarı boş kaldı

        Edirne'de her hafta Pazartesi günleri Ulus Pazarı yerine kurulan meyve sebze bu hafta pazarında sessizlik hakim oldu. Vatandaşların mutfak ihtiyaçlarını karşılamak için taze olarak satışa sunulan meyve sebze tezgâhları haftanın ilk günü boş kaldı.

Edirne'de meyve sebze pazarı boş kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

         14 Mayıs 2023 Pazar Günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinin sona ermesinin ardından okulların 1 günlük tatil olması ve vatandaşların evlerinden çıkmaması dolayısıyla pazar boş kaldı. Pazartesi Pazarı'nda bu hafta hem esnafın hem de müşterilerin az olması dikkat çekti.
         Genellikle yerli ürünlerin satıldığı ve sebze meyve ağırlıklı olan Pazartesi Pazarı seçimlerin ardından bu hafta boş kaldı.      
         Bazı vatandaşlar yerli ve taze ürün satın almak için pazarın yolunu tutarken, bazı vatandaşlar ise seçimler dolayısıyla dinlenmeyi tercih ederek evlerinden çıkmadı. Ayrıca bazı pazar esnafının da bu hafta tezgah açmaması dikkat çekti. Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgahını açan pazar esnafı ise en taze ürünlerini yerleştirerek müşterilerini beklemeye başladı.
         Pazartesi Pazarı'nda bu hafta marul 5-10 TL, pırasa 10,salatalık 10-15 arası, patates 17 buçuk, soğan 20, biber 15, domates 15, patlıcan 20, dolmalık biber 20, çilek 30, kabak 20, bakla 20 TL'den tezgahları süsledi.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ