• Haberler
  • Edirne
  • 'Edirne'de Lösemili Çocuklar Haftası Kapsamında Farkındalık Yürüyüşü Gerçekleştirildi

'Edirne'de Lösemili Çocuklar Haftası Kapsamında Farkındalık Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Edirne, 2-8 Kasım tarihleri arasında kutlanan Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

'Edirne'de Lösemili Çocuklar Haftası Kapsamında Farkındalık Yürüyüşü Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) İl Temsilciliği tarafından organize edilen etkinlikte, öğrenciler ve protokol üyeleri, lösemiyi sembolize eden turuncu renkli kıyafetler giydi. Çocuklar ellerinde turuncu renkte balonlar taşıyarak Edirne Belediye Bandosu'nun eşliğinde kortej yürüyüşüne eşlik etti. Yürüyüş, 25 Kasım Stadyumu önünden başlayarak Atatürk Anıtı'na kadar devam etti.

Yürüyüş sırasında Saraçlar Caddesi'nde bulunan vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Edirne Belediye Başkan Vekili Filiz Gencan Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ve LÖSEV İl Temsilcisi Ceylan Toker, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Toker, yaptığı konuşmada LÖSEV'in 25. yılını kutladığını belirterek, kuruluşun lösemili ve kanserli çocuklar, aileleri ve kanser hastalarına tedavi, eğitim ve destek hizmetleri sunduğunu vurguladı.

Aynı zamanda LÖSEV'in tamamen Türk halkının katkılarıyla ayakta duran, Türkiye'nin köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerini benimseyen bir kuruluş olduğunu ifade etti.

Etkinlik, fotoğraf çekimiyle sona erdi ve Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti."

EBRU YILDIZ GÜNENÇ