Edirne'de kan bağış seferberliği devam ediyor

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen depremden etkilenen vatandaşların kan ihtiyacı sonrası başlatılan kan bağış seferberliği devam ediyor. Edirne'de depremzedelere destek olmak isteyen birçok vatandaş kan bağış merkezlerine akın etti.

Edirne'de kan bağış seferberliği devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen depremler dolayısıyla kan bağışı ve yardım çağrısında bulunuldu. Yapılan çağrı kayıtsız kalmadı. Tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kamu personelleri, askerler, polisler ve vatandaşlar kan bağış merkezlerine giderek bağışta bulunmaya devam ediyor.

Kampanya kapsamında Edirne 3 farklı noktada kurulan kan bağış merkezlerinde vatandaşlar bağışta bulunuyor. Birçok Jandarma ve polis de kan bağışında bulunuyor.

Edirne’deki sivil toplum kuruluşları ve üyeleri de kan ihtiyacına duyarsız kalmadı. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şubesi üyeleriyle birlikte Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne giderek kan bağışında bulundu.

"Herkes elini taşın altına koymalı"

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, ülkece büyük bir felaket yaşandığını ve yaraların sarılması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

Millet olarak tek yürek, tek bilek olunması gerektiğini ifade eden Bildiş, “Bu üzücü olayın üstesinden omuz omuza vererek çıkacağımızdan eminiz. Çağrıya uyarak bizlerde üyelerimizle beraber kan bağışında bulunduk. Bütün sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı gerek AFAD tarafından talep edilen yardım malzemeleri için gerekse Türk Kızılay'ının kan ihtiyacı için yardıma davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN