• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Edirne'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Peygamber Sevdalıları Vakfı Edirne koordinatörlüğünce İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak amacıyla Eski Cami önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Edirne'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Peygamber Sevdalıları Vakfı Edirne Temsilciliği, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Kübra Ersalas, “Bu meydana Gazze'de katledilen Annelerin ve parçalanan evlatlarının feryadına. Edirne'deki Anneler olarak duyarsız kalmadığımızı ilan etmek için toplandık. Gazze'de siyonist zulme sessiz kalmayıp mazlumların safında yer alan vicdan sahiplerine selam olsun. Bağrı yanık mazlumların ahını işitip bu meydanları dolduran duyarlı Annelerimize ve Kadınlarımıza selam olsun. Zulme sessiz kalmayan ve zulmün karşısında dik duran onurlu Gazzeli Annelere de selam olsun.” dedi.

Ersalas, Gazze Soykırımının başlamasından bu yana sekiz ay geçtiğini ve bu süre zarfında terör şebekesi siyonist işgal rejimi, Gazze'de yürüttüğü soykırıma ara vermediğini aktardı.

Her gün Filistin'de benzeri görülmemiş şekilde katliama tanık olduklarını dile getiren Ersalas, “Son yedi ayda büyük çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu en az 40 bin mazlum Filistinli kardeşimiz, siyonist nazi işgalcileri tarafından katledildi. Yüz bine yakın savunmasız Anneler ve çocukları ise yaralandı. Gazze'de yüzlerce cami, kilise, okul, hastane ve yüzbinlerce konut yerle bir edildi. Siyonist terör rejiminin, Gazze'de yürüttüğü bu vahşet sadece Filistinlileri hedef almıyor, bütün bir insanlığın vicdanını hedef alıyor. Dünyanın dört bir yanında insanlık vicdanı ayakta ve siyonist işgal rejiminin yok oluşunu haykırıyor. Bugün dini, dili, akı ne olursa olsun ehli vicdan olan herkes Filistin'in yanında ve siyonistlerin karşısında duruyor.” Şeklinde konuştu.

Duyarlı Anneler olarak, Siyonist terör rejimi İsrail ile ticaretin askıya alınmasını sevindirici bir karar olarak gördüklerini belirten Ersalas, bu kararın uygulanması ve takip edilmesi şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğine inandıklarını vurguladı.

Filistin meselesi çözülmeden İslam coğrafyasındaki sorunların çözüme kavuşması mümkün olmadığını dile getiren Ersalas, “Bugün Filistin'de tarifi olmayan acılar ve insanlık dramları yaşanmaktadır. Bu durumun en büyük sebebi işgal edilmiş olan Filistin'in işgalden kurtuluşu hakkında somut adımların atılmaması çözümsüzlüğü beraberinde getirmiştir. Siyonist Nazi işgalinin Filistin topraklarındaki gayri meşru varlığı sona erdirilmeden Filistin meselesi çözülmeyecektir ve Filistin meselesi çözülmeden İslam coğrafyasındaki sorunların çözüme kavuşması mümkün değildir. Bunun için de bir an evvel nehirden denize kadar Filistin özgür olmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Gazzeli vatandaşlara insani yardımın ulaştırılması gerektiğini söyleyen Ersalas, şunları kaydetti:

“Siyonist işgal rejiminin, Gazze'deki refah sınır kapısının işgaline karşı, tüm dünya a ve insani koridorun açılmasına yönelik protestolar düzenlemektedirler. Kapılar derhal açılmalı ve Refah şehrine sıkıştırılmış mazlum Gazzeli kardeşlerimize insani yardımların ulaşması sağlanmalıdır. Bunun için başta Türkiye olmak üzere tüm vicdan sahibi devletleri sorumluluk almaya davet ediyoruz.”

Ersalas, ABD başta olmak üzere tüm dünya ülkelerindeki üniversite öğrencilerinin Siyonist işgal rejiminin soykırımının durdurulmasına yönelik protestolarını takdir ettiklerini ve Türkiye'deki üniversite öğrencilerinin Siyonist işgal çetelerine karşı kutlu yürüyüşlerini ve çadır nöbetlerini desteklediklerini aktardı.

Ersalas, Anneler olarak Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her eylemin yanında olduklarını belirterek bu yolda üstlerine düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN