Edirne'de Gökkuşağı Şöleni

Edirne, kış mevsiminde etkili olan yağmurun ardından gökyüzünde oluşan gökkuşağı renkli görüntüler oluşturdu. Normalde ilkbahar ve yaz aylarında çıkan gökkuşağı, kışın ortasında şölen oluşturdu.

Edirne'de Gökkuşağı Şöleni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mevsim normallerinin dışında gerçekleşen gökkuşağı, Edirne'nin atmosferini renklendirdi. Yurdun birçok yerinde soğuk ve karlı bir hava hakimken, Edirne adeta dört mevsimin bir arada yaşandığı bir tablo sergiledi.

Öğleden sonra kısa süreli yağan yağmurun ardından beliren gökkuşağı, çevrede bulunanları büyüleyici bir atmosferle karşı karşıya bıraktı. Beklenmedik bu doğa olayı, Edirne sakinleri tarafından ilgiyle izlendi. Kışın gri tonları arasında parlayan renk cümbüşü, gökyüzüne eşsiz bir resimlik görüntü kazandırdı.

Vatandaşlar bu eşsiz manzarayı telefonlarına kaydetti.

Tarihi  dokusu ile adeta film sahnelerini andıran şehrin en kalabalık caddesi olan Saraçlar  caddesinden Burmalı, Üç Şerefeli ve Selimiye Camii'nin üzerini adeta örten gökkuşağının bu anı için vatandaşlar telefonlara sarıldı.

Vatandaşlardan Fevzi Demir, kış ortasında oluşan bu manzara karşısında şaşırıp kaldıklarını söyledi. Bu mevsimde bu gökkuşağının çok güzel olduğunu belirten Demir, bu mevsimde bu manzaranın olmasının normal bir durum olmadığını aktardı.

Gökkuşağını görünce çok şaşırdıklarını söyleyen Dilay Dağdeviren, Edirne'de dört mevsimi bir arada yaşadıklarını belirtti.

Yerde kar olması gerekirken oluşan bu gökkuşağının çok şaşırtıcı olduğunu söyleyen Recep Işılak, güzel bir manzara oluştuğunu ancak mevsimlerin çok değiştiğini aktardı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN