Edirne'de 'Gençlik Haftası' coşkusu başladı

Edirne'de 'Gençlik Haftası' etkinlikleri törenle başladı. Etkinlikler 15-21 Mayıs arasında düzenlenecek.

Edirne'de 'Gençlik Haftası' coşkusu başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanlığınca her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında ‘Gençlik Haftası’ etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Edirne’de ‘Gençlik Haftası’ kutlama etkinlikleri törenle başladı.

Atatürk Anıtı’nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören çelenk sunumuyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalara geçildi.

Gönüllülerden Beyza Varol, her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında büyük bir coşkuyla kutlandığını, Gençlik Haftası'nın, sadece bir kutlama değil, aynı zamanda gençlere ilham veren ve geleceğe dair umutları güçlendiren bir hafta olduğunu söyledi.

Bu hafta boyunca düzenlenen etkinlikler, sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişime katkıda bulunacağını ifade eden Varol, gençlerin kendisini özgürce ifade etmesine ve sorumluluk bilinci gelişmiş bireyler olarak toplumla bütünleşmeye imkân sunduğunu belirtti.

Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Sizler, yeni Türkiye'nin geç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği amaca, bizim yüksek ülkümüze durmadan, yorulmadan yürüyecektir" sözleriyle konuşmasına devam eden Varol,  "Şüphesiz ki bir ülkeye değer katan ve orada bir gelecek inşa eden donanımlı, güzel ahlaklı, yüksek şahsiyetli ve ileri fikirli gençleridir. Gençler olarak Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Sakarya'da, Balkanlarda, Anadolu'da ve yurdumuzun kanla sulanmış tüm topraklarında, genç yaşta gözünü bile kırpmadan canını feda eden atalarımızdan aldığımız ilham ile vatanımızın güçlenmesi için bilim, sanat ve kültür meşalesini yakmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmaya muvaffak olan ataların çektiği cefaların ve alınan yolun farkında olduklarını söyleyen Varol,  "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." Sözlerini esas alıyoruz. Vatanımızı koruyacağımızdan, yücelteceğimizden ve aldığımız emaneti gelecek kuşaklara en mükemmel şekliyle aktaracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu anlamlı duygularla, bize bu güzel vatanı ve bağımsızlığı armağan eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Tüm genç arkadaşlarımın Gençlik Haftası'nı kutluyor, başarılar ve mutluluklar diliyorum" şeklinde konuştu.

Düzenlenen tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Kumru Öngün