Edirne'de empati standı kuruldu

Genç Kızılay Edirne Gönüllüleri tarafından 'Verem Savaş Günü' ve 'Beyaz Baston Farkındalık Günü' dolayısıyla Saraçlar Caddesinde etkinlik düzenlendi.

Edirne'de empati standı kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentin en işlek noktalarından olan Saraçlar Caddesinde 'Verem Savaş Günü' ve 'Beyaz Baston Farkındalık Günü' dolayısıyla bir araya gelen Genç Kızılay Edirne Gönüllüleri empati standı kurarak görme engelli bireylerin günlük yaşantısındaki zorluklara dikkat çekti.

Etkinlikte vatandaşlarla bir araya gelen gönüllüler kurulan empati standında, katılımcılara göz bandı dağıtılarak görme engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları deneyimleme fırsatı sunuldu. Standın başında görev alan gönüllüler, beyaz baston kullanımının inceliklerini anlatırken, vatandaşlar da bu deneyim sayesinde empati kurma şansı buldu

Saraçlar Caddesi'nde ilgiyle karşılanan etkinlik birçok vatandaş, beyaz baston kullanarak günlük yaşamda karşılaşılan engelleri deneyimleme fırsatından memnun kaldı.

Ayrıca Verem Savaş Günü' dolayısıyla da Saraçlar Caddesinde bilgilendirme standı kuran Genç Kızılay Edirne Gönüllüleri, vatandaşları bilgilendirme için broşür dağıttı.

Standı ziyaret eden vatandaşları bilgilendiren gönüllüler hastalığın belirtileri, korunma yöntemleri ve tedavi seçenekleri hakkında bilinçlendirme yaparak sağlıklı bir yaşam için bilgiler verdi.

Gönüllüler, ziyaretçileri özel olarak hazırlanan bilgilendirici broşürleri dağıtarak toplumu aydınlatma misyonunu sürdürdü.  Broşürler, veremle mücadelede alınabilecek önlemler, risk faktörleri ve toplumun bu konuda nasıl destek olabileceği konuları hakkında bilgiler yer alıyor. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN