• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de ağaca çıkan kedi 18 saat sonra kurtarıldı

Edirne'de ağaca çıkan kedi 18 saat sonra kurtarıldı

Edirne Musabeyli Korusu Mesire Alanı'nda piknik yapan Eren ailesinin kedisi, tasmasından sıyrılıp yüksek bir ağaca tırmandı ve orada mahsur kaldı. 'Şirin' isimli tekir kediyi indirmeye çalışan aile, uzun uğraşlara rağmen sonuç alamadı.

Edirne'de ağaca çıkan kedi 18 saat sonra kurtarıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tenzile Eren, eşi ve kızıyla birlikte kediyi kurtarmak için çeşitli yöntemler denese de başarılı olamadı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri de ilk etapta kediyi aşağı indiremedi.

Hayvanlarının inmediğini gören aile, geceyi kedinin bulunduğu ağacın altında park ettikleri araçta geçirdi. Kedi için mama kabı, tuvalet kabı ve oyuncaklarını da yanlarına alan aile, yaklaşık 18 saat boyunca beklemeye devam etti.

Ertesi gün alana gelen Edirne Valisi Yunus Sezer’i gören Tenzile Eren ve kızı Defne, durumu anlatarak yardım talebinde bulundu. Vali Sezer de konuyla hemen ilgilenilmesi için ekiplerin sevk edilmesini istedi.

Bu talebin ardından, Edirne Belediyesi İtfaiyesi ve Jandarma’nın Hayvanları Koruma Timi olay yerine yönlendirildi. O sırada Edirne Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak da alandaki gelişmeleri yerinden izledi.

İtfaiye görevlileri araca kurdukları merdivenle ağacın tepesine ulaştı. Olası bir atlama durumuna karşı jandarma ekipleri yere battaniye açarak tedbir aldı.

Bir süre sonra itfaiyeciler kediyi bulunduğu yerden alıp kafese koyarak yere indirdi ve sahibine teslim etti.

Kurtarma anlarında gözyaşlarına hâkim olamayan küçük Defne, kedisinin kurtarılmasına yardımcı olan Vali Sezer ve tüm görevlilere teşekkür etti.

Anne Tenzile Eren ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Şirin’i üç yıl önce sahiplendiklerini ve aile bireylerinden biri gibi gördüklerini belirtti. Dün sabahtan beri burada beklediklerini aktaran anne Tenzile Şirin, “Onu çok seviyoruz, dün sabahtan beri buradayız. Geceleri sırayla bekledik, köpeklerden koruduk. Şimdi hemen eve götürüp yıkayacağız, karnını doyuracağız. Sayın Valimize desteği için minnettarız. Çok ilgilendi ve ekiplere hemen talimat verdi. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz,” ifadelerini kullandı. 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ

Bakmadan Geçme