• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolaysıyla tören düzenlendi

Edirne'de 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolaysıyla tören düzenlendi

5 Aralık 1934'te Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan değişiklikle kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 89. yıl dönümünde Edirne Kadın Dayanışması tarafından Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Edirne'de 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolaysıyla tören düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Kadın Dayanışması platformu, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 89.yıl dönümünde Atatürk Anıtı’nda tören düzenledi. Çelenk sunumuyla başlayan tören bando eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Kadınların meclise girmesi ile başlayan bu sürecin aksak ilerlediğini dile getiren İl genel Meclisi Üyesi çiğdem Gegeoğlu,“5 Aralık 1934 yılında çıkarılan kanunla kadınlara siyasetin kapıları açılmıştır. 1935 yılında kadınların meclise girmesi ile başlayan bu süreç hala çok ağır aksak ilerlemektedir.” dedi.

Eşit temsil hakkı istediklerini belirten Gegeoğlu, “Bir sonraki seçimlerde yine aynı manzara ile karşılaşmak istemiyoruz. Bu yüzden tüm partileri, daha fazla vakit kaybetmeden, şu andan itibaren kadınların seçimle ya da atamayla gelinen tüm karar alma mekanizmalarında eşit temsili için gerekli adımları atmaya davet ediyoruz. Eşit temsil hakkı istiyoruz ve hakkımızın da sonuna kadar arkasındayız.” İfadelerine yer verdi.
Törene platformun paydaşları katıldı.  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN