• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de 100. Yıl Coşkusu 100 Koristle Taçlandı

Edirne'de 100. Yıl Coşkusu 100 Koristle Taçlandı

Edirne'de, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü çerçevesinde gerçekleşen etkinlikler kapsamında, Valilik himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen '100. Yılda 100 Korist' konseri büyük ilgi gördü. Seyirciler, erken saatlerden itibaren salonu doldurarak Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

Edirne'de 100. Yıl Coşkusu 100 Koristle Taçlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi Edirne'de de coşkuyla kutlanıyor. Edirne Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliğiyle düzenlenen "100. Yılda 100 Korist ile Cumhuriyet Konseri," izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı ve ardından muhteşem bir müzik şölenine dönüştü. Programa Edirne Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı, öğrenciler, öğretmenler ve şehir sakinleri katıldı.

Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen konser, 7'den 70'e her yaştan izleyiciyle dolup taştı. Salonun tıklım tıklım dolu olması nedeniyle oturacak yer bulamayan bazı izleyiciler, ayakta konseri izlemeyi tercih etti.

Cumhuriyetin yıl dönümüne özel hazırlanan koro, izleyicilere türküler ve marşlarla unutulmaz anlar yaşattı. Koristler, özel kıyafetleriyle sahneye çıkarak duygu dolu ve eğlenceli anlar yarattı. Kimi izleyiciler, bu coşkulu etkinliğin etkisi altında gözyaşlarını tutamadı. 100. yıla özel bestelenen şarkılar da geceye renk kattı.

Müzikseverler, koronun performansını ayakta alkışlayarak coşkularını ifade ettiler. Konser sonunda sahneye davet edilen koristler, katılımcılardan büyük alkış aldılar. Bu unutulmaz gece, Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne yakışır bir şekilde sona erdi.

Konser sonunda koro şefine çiçek takdim eden Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Cumhuriyet'in 100. yılını kutladı. Cumhuriyet'i kazandıran Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnetle andıklarını söyleyen Zehin, koroda yer alan öğretmen ve öğrencilere emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Konseri dinlemeye gelen minik öğrenci Sarp Kaya, koristlerin şarkılarına eşlik ederken heyecan dolu anlar yaşadı. Cumhuriyet'in 100. yılının kutlandığını söyleyen Kaya, çok mutlu olduğunu belirtti.

Ailesi ile birlikte konseri izlemeye gelen Azra Esen Koçak, konserin çok güzel olduğunu ve iyi ki geldiğini söyledi.

Koroda yer alan gönüllü vatandaşlardan Sevbil Sivri Sofyalı, böyle anlamlı bir gecede yer almanın çok gurur ve mutluluk verici olduğunu söyledi. 100 yılda bir gelecek şansı yaşamanın mutluluğunu duyduğunu aktaran Sofyalı, çocukluk yıllarında anneannesi ve dedesinin masal gibi anlattığı hatıraların gözünde canlandığını ifade etti.

Sevbil Sivri Sofyalı'nın kızı Aydan Sofyalı, 100. yıla tanıklık etmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Atatürk'ün izinde ve ışığında Türk Milletinin her zaman daha ileriye gideceğini düşündüğünü belirten Sofyalı, Atatürk'e olan borcun hiçbir zaman ödenemeyecek kadar büyük olduğunu söyledi.

Konserin çok uzun süren çalışmalar sonucu yapıldığını dile getiren Sofyalı, bu şerefli günde emeklerini sunmanın kendilerine sunulan bir imkan ve şans olduğunu aktardı.

Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Seher Arıcı, Atatürk'ün emanet ettiği bu egemenliğin hiçbir zaman kaybedilmemesi gerektiğine inandığını belirtti. 

KUMRU ÖNGÜN