• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de 10 Kasım'da Atatürk'ün sevdiği yemekler pişirildi

Edirne'de 10 Kasım'da Atatürk'ün sevdiği yemekler pişirildi

Edirne Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri tarafından 10 Kasım Atatürk'ü anma günü kapsamında Ulu Önder'in sevdiği yemekler pişirilerek vatandaşlara ikram edildi.

Edirne'de 10 Kasım'da Atatürk'ün sevdiği yemekler pişirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 85’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla 81 ilde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Edirne’de düzenlenen etkinlikler kapsamında Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri Ulu Önder’in sevdiği yemekleri pişirdi.

Atatürk’ün sevdiği şarkılar eşliğinde sevdiği yemekleri pişiren usta öğreticiler vatandaşlara sundu.

Devecihan Kültür Merkezi mutfak atölyesinde yapılan tarhana, Selanik Böreği ve Selanik tatlısı ile bu anlamlı güne bir anı bırakılmış oldu.

Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İlknur Çelik, "Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yıl dönümünde sevdiği yemekleri mutfağımızda yaparak anmak istedik. Bunun için de özel ve anlamlı bir menü ile çıkmaya karar verdik. Selanik Böreği, Selanik tatlısı ve tarhana çorbası ile bu anlamlı güne bir anı bırakmak istedik. Kurumumuzun sosyal medya sayfalarından duyurularımızı yaptık ve afişlerimizi astık. Tüm Edirne halkının yemeklerimizin tadına bakması için böyle farklı bir çalışma yaptık" dedi.

Mutfakta görevli usta öğretici Nurşen Topçu, Atatürk'ün sevdiği yemekleri pişirmekten dolayı gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Mutfakta görevli usta öğreticilerden Hülya Çörekçi, "Atatürk'ün vefatının 85. yıldönümü anısına büyük bir onur ve gururla O'nun en sevdiği yemekleri yaptık.Arka fonda onun sevdiği şarkılar eşliğinde mutfağımızda Atamızın en sevdiği yemekleri pişirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadık. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.  Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ