'Edirne bunu hak etmiyor!'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba sosyal medyadan yaptığı paylaşımla belediyeyi eleştirdi. Sökülen kaldırım taşına takılıp yere düşen ve yaralanan turistin sözlerinin gündem olması sonrası paylaşım yapan İba, bu durumun Edirne'ye yakışmadığını ve özellikle turistlere karşı utanç verici bir durum olduğunu belirtti.

'Edirne bunu hak etmiyor!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, gerek yurt içi gerekse yurt dışından çok sayıda turisti ağırlayan Edirne'de, Belediye hizmetlerindeki yetersizlik nedeniyle düzenli olarak çok ciddi sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor.

Edirneli vatandaşların, yıllardır çözüm istediği pek çok belediyecilik sorununu halen çözememiş Edirne Belediyesi ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu kez de bir turistin yaralanmasına neden olan bir ihmale imza attı.

Edirne'yi ziyarete gelen bir turist, bir türlü düzgün bir hale getirilemeyen Tahmis Meydanı'ndaki bozuk kaldırım taşları nedeniyle yüzünden yaralandı. Göreve geldiği günden bu yana, her konuşmasında Edirne'nin çok daha iyi bir yerel idareyi hak ettiğine vurgu yapan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, konuyla  ilgili açıklamalarda bulundu.

"Hak ettiğimiz Edirne için geri sayım zamanı geldi"

Durumu sosyal medya hesabından da paylaşan İba, "Gördüğünüz fotoğraflar, Edirne'mizi ziyarete gelen bir turistin, Tahmis Meydanı'ndaki bozuk kaldırım taşına ayağı takılarak düştüğü ve yüzünden yaralandığı anlara aittir! Gerek yerli, gerekse yabancı çok sayıda turisti ağırlayan serhat şehrimiz yollarda araç sürmeyi bırakın; yürümenin bile zorlaştığı bir hale geldi.  Edirne'mizde artık yerel yönetim ihmallerini ve vasıfsızlıklarını görmekten, dile getirmekten bıktık. Hak ettiğimiz Edirne için geri sayım zamanı geldi!" ifadelerine yer verdi.

Edirne'ye turistik gezi amaçlı gelen bir vatandaşın yaşadığı durum sonrası ağzından çıkan sözler, gündeme damga vurdu. Sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğraf sonrası duruma tepki gösteren Edirneliler,  gerek bozuk yollar, gerek kaldırımlar, gerekse yerinden sökülüp bırakılan taşların tehlikeye düşürdüğünü belirterek Belediye Başkanı Recep Gürkan'a yönelik eleştirel yorumlarda bulundu.

Çilingirler Caddesi Tahmis Meydanı üzerinde yerinden sökülen, bakımsız bırakılan ve görüntü kirliliği oluşturan kaldırım taşları, aynı zamanda görünmez kazaları da beraberinde getiriyor. Tehlikeye davetiye çıkaran kaldırım taşları, kente gelen bir turistin yaralanmasına sebep oldu.

 Yerinden sökülen ve kentin en işlek noktalarından birisi olmasına rağmen bakımsız bırakılan kaldırım taşlarına takılarak düşen turist ucuz atlattı. Bu duruma hem sinirlenen hem de isyan eden turist yaşadığı olayın şokunu atlatmaya çalışırken çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye 112 acil sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan turist olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Sosyal medyada paylaşılan trajikomik olay kısa sürece kentin gündemine oturdu. Sosyal medyadan tepki gösteren Edirneliler belediyeyi sert bir dille eleştirdi.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğraf sonrası tepki gösteren Edirneliler yaptıkları yorumlarda, "Hedef Edirne’yi turizm kenti yapmak ise,kaldırımından yollarına,otoparkından tuvaletlerine her şeyi ile hazır hale getirilmeli önce Edirne,turistin gidebileceği parklar,dinlenme alanları oluşturulmalı(örneğin eskişehir) ancak geldiğimiz nokta bırakın turistleri yaşlılarımız kaldırımlarda yürüyemez halde bu tehlikenin ivedilikle önüne geçilmesi gerekiyor"

"Edirne'nin köy yolları bile daha iyi durumda, Edirne'nin her yeri, her yolu berbat harabe durumda yazık günah insanlara"

"Her yer köstebek yuvası yolda zor yürüyorsun sokaklar öyle çöp içinde rezalet"

"Sayın belediye başkanımız gelen misafirlerden çok olumsuz şikayet var bizler Edirneli olarak şikayetlerden rahatsız oluyoruz verecek cevap bulamıyoruz Edirne'mize karış karış göz atmanızı rica ediyoruz"

"Festivaller yapıp insanları çağırıyorsan şehri medeni yaşanılabilir halede getirmesini bileceksin belediyeciliğin ana maddesi budur ama çok yazık ki" ifadelerine yer verdi.

 

HABER MERKEZİ