Edirne, bir değerini daha kaybetti
Edirne'de basketbolun efsane isimlerinden olan, hakemlik ve antrenörlük kariyerinin yanı sıra federasyon il temsilciliği görevi de tapan Atilla Eriten hayatını kaybetti. 86 yaşında hayatını kaybeden Eriten, bugün toprağa verilecek.
Hudut Gazetesi köşe yazarı, Edirne basketbolunun yaşayan efsanelerinden Atilla Eriten 86 yaşında yaşamını yitirdi. Atilla Eriten, basketbol yaşamının yanı sıra şekerleme, bademezmesi ve acı badem kurabiyesi denince ilk akla gelen isimlerdendi. Cenazesi bugün kaldırılacak olan ve Ersin Eriten ile evli olan Atilla Eriten'in Sibel ve Selmin isimli iki kızı, Aysel (Ozan), Mustafa ve Ümit isimli üç kardeşi bulunuyordu. Edirne'nin efsane şekerlemecisi Bediha - Hüsamettin Eriten çiftinin oğlu olarak Edirne'de doğup büyüyen Atilla Eriten, çocukluğunda başlayan basketbol aşkını önce oyuncu, sonra hakem ve antrenör olarak devam ettirdi. Federasyon İl Temsilciliği de yapan Atilla Eriten'in vefatı ailesi, sevenleri ve spor camiası arasında derin üzüntüye neden oldu. İlerleyen yaş dönemlerinde çeşitli işlerde çalışsa da basketboldan ve spordan asla kopamayan Eriten, kent gündemine dair yazılarıyla Hudut Gazetesi köşesinden vatandaşlara seslenmeye devam ediyordu.
PROFESYONEL
BASKET YAŞAMI
Atilla Eriten'in bir
özelliği de Edirne'de parayla gerçekleştirilen ilk transfer olması. Eriten,
1954 yılında Edirne'de bir gram altının 7 lira olduğu dönemde, 300 lira
karşılığı Meriç Spor'a transfer olmuş, 1963 yılına kadar basketbolun içinde
oyuncu olarak görev almıştı. 1963 yılında Almanya'ya giden Eriten, antrenörlük
teklifi alsa da, Edirne'ye bir an önce geri dönmeyi düşündüğü için kabul etmedi
ve 1965 yılında Edirne'ye döndü.
SPOR
GAZETESİ ÇIKARMIŞTI
Eriten ayrıca bir süre önce, yaklaşık 70 yıl önce çıkardığı Trakya Spor Gazetesi'nin gözü gibi biriktirip sakladığı nüshalarını Edirne İl Halk Kütüphanesi'ne bağışlamıştı. İlk sayılarını 1953 yılı askerlik öncesi çıkardığı Trakya Spor Gazetesi'ni maddi imkansızlıklar ve kağıt sıkıntısı nedeniyle kapatmak zorunda kalan Eriten, askerlik dönüşü 1958 yılında gazetesini tekrar yayınlamaya başlamıştı.
Bakmadan Geçme





