Edirne Avrupa Kürek Şampiyonası'na hazırlanıyor

Uluslararası Kürek Şampiyonasına ev sahipliği yapmak için aday olan Edirne, Dünya Kürek Federasyonu yetkililerini ağırladı. Sahada incelemelerde bulunan Kürek Federasyonu yetkilileri, proje hakkında TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba'dan bilgi aldı.

Edirne Avrupa Kürek Şampiyonası'na hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurul üyeleri 2024-2025 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonasına aday olan Edirne'de Meriç Nehri'nde incelemelerde bulundu. Kurul üyeleri ilk olarak Valilik binasındaki programa katıldı. Sonrasında üyeler Edirne'nin doğal parkuru olan Meriç Nehri kenarında proje hakkında bilgi aldı. Meriç Nehri'nde yapılan incelemelerin ardından sunum yapılması için kentteki bir tesise geçildi. Tesiste TED Edirne Koleji Kürek Kulübü yetkilileri tarafından proje hakkında sunum yapıldı.
Kürek kulübünün gerçekleştirdiği sunumun ardından Uluslararası Kürek Federasyonu Kurul Üyeleri Türkiye Kürek Federasyonu tarafından proje ve bütçe hakkında bilgi aldı.

                Sunumların ardından açıklamalarda bulunan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini ifade etti.

                En güçlü adayın Edirne olduğunu belirten Vali Kırbıyık, projeyi çok önemsediklerini ve destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık önderliğinde misafirleri ağırladıklarını ifade eden TED Edirne Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, kurumların ve federasyonun gerekli tüm desteği sağladığını dile getirdi.

                2024-2025'de gerçekleştirilecek 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası için görüşmelerin çok iyi gittiğini belirten İba, kurul üyelerinin diğer aday illerini gezdikten sonra en son Edirne'ye geldiğini kaydetti.

'En güçlü aday biziz'

22 Temmuz'da yapılacak toplantıda durumun netleşeceğini ifade eden İba, 'Bizce en güçlü aday biziz. Devletimiz bize çok güçlü bir destekle buradaydı. Umarım Edirne için değişimin ve spor anlamında birlik ve beraberliğimizin, dünya barışının daha fazla sağlanması için burada güçlü sesler çıkar. Buna önderlik etmekten ve destek vermekten mutluyuz. Heyecanla 22 Temmuz'daki çıkacak kararı bekliyoruz. Buradan sonra İsviçre'ye gidilecek ve bu karar orada açıklanacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum heyecanla bekliyoruz.' Dedi.

'Yetkililerin sunumlardan çok memnun'

Bir hayal ile yola çıktıklarını ve bu hayalin gerçekleştiğini aktaran Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, projeye destek veren Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık'a teşekkür etti.

Uluslararası Kürek Federasyonu yetkililerine 3 Nehir 1 Şehir Projesini tanıttıklarını ifade eden Ertürk, yetkililerin sunumlardan çok memnun olduğunu kaydetti.

2024-2025 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası için Edirne'nin en iddialı aday olduğunu belirten Ertürk, 'Edirne'de yapılacak Millet Bahçesi'nin içerisindeki su sporları tesisimizde birçok uluslararası yarışmamızda burada göreceğiz. Bütün dünyadan antrenörler, veliler ve sporcular hem turizm açısından hem de sportif açıdan Edirne'mize katkı sağlayacaklar. Biz bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Edirne de bunun için hazır artık sonuçları bekleyeceğiz.' Dedi.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Dünya Kürek Federasyonu Kurul Üyesi Asuncion Perez, 'Edirne'de çok fazla imkân olduğunu düşünüyoruz. Pek çok şey inşa edilebilir. O yüzden tekrar ziyaret etmeyi de düşünüyoruz.' Dedi.

'Daha büyük organizasyonlar burada yapılabilir'

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Dünya Kürek Federasyonu Kurul Üyesi Nebojsa Jevremovic, 'Süreç iyi ilerlerse olasılığı yüksek olarak görüyoruz. Ama son kararı yetkililer veriyor. Bu parkurun kapasitesinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca burada yapılacak etkinlik de Türkiye'de kürek sporunun gelişmesi için önemli bir adım olacak. Sadece kürek değil, kano için de aynı şekilde olacak. Eğer olursa daha büyük organizasyonlar da burada yapılabilir.' Dedi.

'Burada her şey hazır'

Edirne'nin diğer aday ülkelerden farklı olarak öne çıkan özellikleri bulunduğunu söyleyen Jevremovic, en önemli özelliğin Meriç Nehri'nin doğal bir parkur olması olduğunu kaydetti.

Meriç Nehri'ne ekstra bir çalışma yapmanın gerekli olmadığını ifade eden Jevremovic, 'Burada her şey hazır sadece geliştirmek gerekiyor. Aynı zamanda doğa ve su sporları beraber ilerleyen şeyler. Burada bu şekilde bir organizasyonun gerçekleşmesi Edirne'nin de gelişmesi ve öne çıkması için gerekli bir şey. Buraya balkanlardan gelecekler de olacaktır. Bu açıdan Edirne'yi geliştirecek bir organizasyon olduğunu düşünüyorum' şeklinde konuştu.

Kumru Öngün