EDİRNE AİLE VE SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜNCE HIDIRELLEZ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce Hıdırellez etkinliği gerçekleştirildi.

EDİRNE AİLE VE SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜNCE HIDIRELLEZ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlikle baharın gelişinin kutlandığı belirtildi.

Hıdırellez'in Anadolu, Orta Doğu, Irak, Suriye, Kırım, Azerbaycan ile Balkan ülkelerinde "bayram" olarak değerlendirildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bahçesinde İl Müdürü Bilgin Özbaş tarafından yakılan Hıdırellez ateşinin etrafında baharın gelişi kutlandı. Kutlamaya İl Müdürlüğü bünyesinde görevli personeller katılım sağladı. Kültür ve geleneklerimizde yer alan ve baharın başlangıcı olarak kabul edilen Hıdırellez hoşgörüyü, yardımlaşmayı ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla kutlanmaktadır. Bu köklü gelenek, gelecek nesillere de aktarılarak yaşatılması gereken en önemli kültürel miraslarımızdandır.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Hıdırellez'in ülkemizin yanı sıra, tüm dünyada da sağlıklı günlerin, barışın ve dostluğun hakim olduğu güzel günlere vesile olması temenni ediyoruz.