• Haberler
  • Edirne
  • Edirne Adliyesi'nde kitap bağış kampanyası düzenlendi

Edirne Adliyesi'nde kitap bağış kampanyası düzenlendi

Edirne'de Cezaevi İnfaz Kurumu kütüphaneleri için bağış kampanyası düzenlendi.

Edirne Adliyesi'nde kitap bağış kampanyası düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adalet Bakanlığı’nca yürütülen kurum kütüphanelerinin zenginleştirilmesi faaliyetleri kapsamında Edirne Adliye’sinde bağış kampanyası düzenlendi. “Kitap iyileştirir” sloganıyla ülke genelinde gerçekleştirilen bağış kampanyası kapsamında kentte bulunan kurum ve kuruluşlar kitap bağışında bulundu.

Bağış yapılan kitaplar ilk olarak yayın sayısı yetersiz olan ve yeni acılan ceza infaz kurumlarındaki kütüphanelere gönderilecek. Kampanya çerçevesinde bağışlanacak kitapların yeni okuyucular ile buluşturulması sağlanacak.

Programda konuşma gerçekleştiren Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, kampanyanın 15 Şubat tarihine kadar devam edeceğini hatırlattı.

Bağış kampanyasını farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediklerine dikkat çeken Çakmak, “Adliyemizdeki standın yanı sıra Erasta alışveriş merkezinde de bir stant açtık. Eee ihtiyaç halinde bunu çeşitlendirmeyi düşünüyoruz. Siz misafirlerimize hem katılımınız için hem de kitap bağışı kitap bağışı noktasındaki Destekleriniz için şükranlarımı sunuyor, ayaklarınıza sağlık diyorum, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilk kitap bağışı programa katılan protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, kampanyaya 41 adet kitap bağışladı. Barış Karapaça