Duyarlı Vatandaştan Alkışlanacak Hareket

Edirne'de çay ocağı işletmecisi Salim Omaç duyarlılığı ile herkese örnek oldu. Yolda yürüdüğü esnada yerde bir kutu bulan Omaç, içerisindeki ziynet eşyasını 1 hafta süren incelemeler sonucunda sahibine teslim etti.

Duyarlı Vatandaştan Alkışlanacak Hareket
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Saraçlar Caddesi üzerinde bir vatandaş cebindeki ziynet eşyasını düşürdü. Düşürdüğü eşyayı fark etmeyen vatandaş olay yerinden ayrıldı. Yol üzerinden iş yerini açmaya gittiği esnada yerde ziynet eşyasını gören çay ocağı işletmecisi Salim Omaç, örnek bir davranışa imza attı. Altının sahibini arayan Omaç, polis ekiplerinin incelemelerinin ardından ziynet eşyasının sahibine ulaştı.

1 hafta süren arayışın ardından eşyanın sahibini bulan Omaç, herkese örnek bir duyarlılık sergiledi. Duyarlı vatandaş Salim Omaç, eşyayı yerde bulduktan sonra polis ekiplerine haber verdi. Polis ekiplerinin başlattığı incelemeler sonucunda ziynet eşyasının sahibine ulaşıldı. Polis ekiplerinin haber vermesi üzerine ziynet eşyasını düşürdüğünü fark eden vatandaş emniyete gelerek Salim Omaç’tan eşyasını teslim aldı.

Salim Omaç, iş yerini açmaya gittiği sırada yerde bir kutu buldu. Kutunun içerisine bakan Omaç, altın olduğunu fark etti. Altının sahibini bulmak için yoğun bir çaba sarf eden Omaç, 1 hafta boyunca uğraş verdi. Polis ekiplerinin olaya dahil olması üzerine şaşkın vatandaş kısa sürede bulundu.

Altın sahibinin 1 hafta bulunamamasından dolayı çok huzursuz olduğunu söyleyen Omaç, eşyayı teslim ettikten sonra rahatladığını aktardı. Polislerin güvenlik kameralarını incelemesi sonucunda altının sahibinin bulunduğunu aktaran Omaç, “Altının sahibini bulduğumuz için çok mutluyum. Yine böyle bir şeyle karşılaşsam aynısını yaparım. Polis arkadaşlar olmasaydı hiç bulamazdık. Kendisinin bile altını kaybettiğinden haberi yoktu” dedi.

Altınını kaybettiğinin farkında olmayan ve İnşaatta çalışan Ethem Soylu, “Polis kiplerini görünce şaşırdım. Polis ekiplerinin durumu anlatması sonrası düşürdüğümü fark ettim. Ekipler beni emniyete götürdü. Bu zamanda böyle bir insan bulmak çok zor. Duyarlı davranışından dolayı Omaç'a teşekkür ediyorum.” Dedi. Barış Karapaça