Domateslerde kalsiyum noksanlığı gözlemlendi

Edirne Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yürütülen saha çalışmaları Sazlıdere, İskeder, Köşen, Musabeyli ve Demirhanlı köyleri ile devam ediyor. Çalışmalar kapsamında üreticiler çayır tırtılı zararlısı hakkında bilgilendiriliyor.

Domateslerde kalsiyum noksanlığı gözlemlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Edirne Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Sazlıdere, İskeder, Köşen, Musabeyli ve Demirhanlı köylerinde yürütülen saha çalışmaları kapsamında üreticiler çayır tırtılı zararlısı hakkında bilgilendiriliyor. Ayçiçeği ekili arazilerde görülen çayır tırılı ile mücadelenin nasıl yapılması konusunda bilgilendirmeler yapan Edirne Ziraat Odası yetkilileri, arazilerini zamanında kontrol etmesi gerektiği ve mücadele yönteminin zamanında uygulanmasının önemini üreticilere aktardı.

                Edirne Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yürütülen saha çalışmaları kapsamında domates yetiştiriciliği yapılan alanlarda ise domateslerde kalsiyum noksanlığı gözlemlendiği belirtildi. Üreticilere konu ile ilgili uyarılarda bulunan Ziraat Odası yetkilileri, 'Domateste kalsiyum noksanlığı; Sulama işlemlerinin düzensiz yapılması, bitkinin büyümesinin ve gelişmesinin hızlı bir şekilde olması, bazı besin elementlerinin aşırı seviyede bulunması kalsiyum eksikliğine neden olur. Hastalığın ilk belirtisi meyvenin çiçek burnunda oluşan açık renkli leke, giderek kahverengi ve siyah renge dönüşür ve sonra da kuru, deriye benzer bir görünüm almaktadır. Hastalığın daha sonraki aşamaların da ise mantar enfeksiyonu sonucunda bu bölge yumuşak ve ıslak bir görünüme dönüşebilir.' İfadelerini kullandı.