• Haberler
  • Edirne
  • Doğru ve bilinçli yapılan ilk yardım hayat kurtarır

Doğru ve bilinçli yapılan ilk yardım hayat kurtarır

Edirne Valiliği İlk Yardım Merkezi (İYEMER), Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Son Sınıf öğrencilerine Temel İlk Yardım Eğitimi eğitim verdi.

Doğru ve bilinçli yapılan ilk yardım hayat kurtarır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi ilk yardım eğitimlere TÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Son Sınıf öğrencileri ile devam etti.

IYEMER, vatandaşlara, kamu kurumlarına, STK'lara vermiş olduğu eğitimlerle büyümeye devam ediyor. TÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Son Sınıf öğrencilerine, 3 Grup Sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimi verdi.

Ekipler, eğitimlerle acil afet ve ani hastalıklar durumunda doğru ve bilinçli yapılan ilkyardımlarla hayat kurtarabileceklerini belirtti.

Türkiye’de ilk kez valilikler bünyesinde hizmete açılan ve tek merkez olma özelliği de olan İYEMER’den vatandaşlar, kamu kurumları, STK’lar ücretsiz eğitim alabilir ve Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı ilkyardımcılar olabilir ve acil afet ve ani hastalıklar durumunda bir hayat kurtarabilirler.

Önceki eğitim alan gruplarda temel ilkyardım eğitimlerini, sınavlarını tamamlayan ve belgeli ilkyardımcılar olmayı hak eden öğrenci ve öğretmenler İYEMER’i ziyaret ederek hem belgelerini aldılar hem de eğitim alan arkadaşlarına örnek oldular.

İlk yardım ailesine her geçen gün yeni ilk yardımcıların katıldığını belirten ekipler, büyümekten mutlu ve gururlu olduklarının dile getirdi.

İlk yardım eğitimlerinde kursiyerlere acil, afet ve ani gelişen hastalık durumlarında, olağan üstü hallerde (Patlama, yangın ve solunumu durmuş Hasta/Yaralıyı) araç içinden çıkarma (RENTEK tekniği) ve kısa mesafede güvenli yere taşıma teknikleri, kırık, çıkık ve burkulmalarda İlk yardım müdahaleleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Kurs sonunda iki aşamalı olarak gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olanlara İlk Yardım sertifikaları verildi.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar