Diş Hekimleri 115'inci yıldönümlerini kutladı

Bilimsel diş hekimliğinin kuruluşunun 115'inci yılı törenle kutlandı. 1996 yılında kutlanmaya başlayan 'Türk Diş Hekimliği Günü' kapsamında Atatürk anıtında tören düzenlendi.

Diş Hekimleri 115'inci yıldönümlerini kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1996 yılında itibaren her 22 Kasım kutlanan “Türk Diş Hekimliği Günü”; ve 18-24 Kasım arasında "Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası" Edirne’de de kutlandı. Bu kapsamda Atatürk Anıtında tören düzenlendi. Atatürk anıtı önünde bir araya gelen diş hekimleri, önce çelenk sunumunu gerçekleştirdi. Arından da saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anıtta konuşan Edirne Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasret Kolcular, bilimsel diş hekimliğinin kuruluşunun 115. yılını kutladıklarını belirtti. Diş hekimlerinin vatandaşların ağız ve diş sağlığının korunması için çaba sarf ettiğini dile getiren Kolcular, diş hekimlerinin haklarının korunması ve genişletilmesini talep ettiklerini söyledi.

Kolcular, "Kamuda çalışan diş hekimlerimizin özlük haklarının gerçeklere uygun olarak düzenleyin ve halkımızın sağlık hizmetlerinin daha iyi şartlarda almasını sağlayın. Sigorta ve Bağ-Kur'dan emekli olmuş diş hekimlerinin emekli aylıklarını hak ettiği seviyeye getirin. İlave ve ek ödemeleri verin." Dedi.

Bir diş hekimliği muayenehanesinde bir başka hekimin çalışabilmesinin önünün açılması gerektiğini ifade eden Kolcular; “İstihdamı arttırmak açısından yeni mezun diş hekimlerinin iş bulması açısından bu çok önemlidir! Diş hekimi olmayanların, ticaret amaçlı ağız diş sağlığı kuruluşlarında ortaklık yapmasının önüne geçin! Kamuda çalışan diş hekimlerimizin özlük haklarının gerçeklere uygun olarak düzenleyin ve halkımızın sağlık hizmetlerinin daha iyi şartlarda almasını sağlayın!" Diye konuştu.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ