• Haberler
  • Edirne
  • Dinç, 'Adil ve centilmen bir yarışın temsilcisiyim'

Dinç, 'Adil ve centilmen bir yarışın temsilcisiyim'

Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Adayı Ayhan Dinç, 8 Haziran 2024 Cumartesi gerçekleştirecek 16'ncı olağan genel kuruluna ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Dinç, 'Adil ve centilmen bir yarışın temsilcisiyim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Adayı Ayhan Dinç yaptığı yazılı açıklamada adil ve centilmen bir yarışın temsilcisi olduğunu belirtti. Seçim sürecinin başlangıcından itibaren sporun birleştirici ve dostane ruhuna uygun bir kampanya yürütmeyi amaçladığını aktaran Dinç, rakibi Muzaffer Yıldırım’ın tarafına yönelttiği centilmenlik dışı açıklamalar nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğduğuna değindi.

Muzaffer Yıldırım'ın, "keşke sporun içinden gelen biriyle yarışsaydım" diyerek kendisini  ve spor alanındaki başarılarını küçük düşürmeye çalıştığını vurgulayan Dinç, Bu tür açıklamaların, sporun ruhuna ve birlikteliğine aykırı düştüğüne dikkat çekti.

 Hayatını spora adamış biri olarak, spor camiasındaki geçmişini ve başarılarını hatırlatmak istediğini dile getiren Dinç,"1982 Edirne doğumluyum ve Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Adayıyım. Geçmişte Herkes İçin Spor Federasyonu Edirne İl Temsilciliği ve Voleybol İl Temsilciliği görevlerinde bulundum. Yaklaşık 10 yıl boyunca Edirnespor’da Başkan Yardımcılığı ve Basın Sözcülüğü görevlerini büyük bir özveriyle yürüttüm. Şu anda Türkiye Yüzme Federasyonu Edirne İl Temsilciliği ve Şükrüpaşa Spor Kulübü Başkanlığı görevlerini yürütmekteyim. Ayrıca, Edirne’de halı saha işletmeciliği yaparak, sporun gelişmesi için emek harcamaktayım" ifadelerine yer verdi.

"BİRÇOK SPORCUNUN YETİŞMESİ VE ÜST LİGLERE YÜKSELMESİNE KATKI SAĞLADIM"

Birçok sporcunun yetişmesine ve üst liglere yükselmesine katkı sağladığını belirten Dinç, "Pandemi döneminde dahi, spor camiasına ve şehrimize destek olmaya devam ettim. Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 16. Olağan Genel Kurulu’nda sunacağımız projeler, gerçekleştirebileceğimiz somut ve etkili projelerdir. Yerelde ve Ankara’daki yöneticilerimiz ile güçlü iletişimimiz sayesinde genç ve dinamik bir yönetimle Edirne’de sporu geliştireceğiz" dedi.

Muzaffer Yıldırım'ın 50 yıllık geçmişine rağmen sporun en temel unsurlarından biri olan centilmenliği içselleştirememesinin kendilerini derinden üzdüğünü  aktaran Dinç, Sporun, birlik, beraberlik, kardeşlik ve centilmenlik üzerine kurulu bir kavram olduğunu ve bu değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmanın öncelik olduğunu ifade etti.

Edirne spor camiasına hizmet etmek ve şehrin spor kültürünü daha ileriye taşımak adına çıktıklarını bu yolda, her zaman centilmenliği ve sporun birleştirici gücünü savunacağını belirten Dinç, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ