DİLEKLER SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA TUNCA NEHRİ'NE BIRAKILDI

Edirne Sarayiçi'ndeKakava-Hıdrellez Şenlikleri kapsamında sabahın ilk ışıklarıyla beraber dileklerin yazılı olduğu kâğıtlar Tunca Nehri'ne bırakıldı. Kakava ateşinin yakılmasıyla başlayan şenlikler sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

DİLEKLER SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA TUNCA NEHRİ'NE BIRAKILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kakava-Hıdrellez Şenlikleri kakava ateşinin yakılmasıyla birlikte başlamıştı. Şenlik sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Dilek ağacına kurdeleler ve salgın dönemine ithafen maskeler asıldı.

Vatandaşlar kâğıtlara yazdıkları dilekleri sabahın ilk ışıklarıyla beraber Tunca Nehri'ne bıraktı. Uğur getirdiğine inanılan söğüt ağaçlarının dalları da bazı vatandaşlar tarafından nehre bırakıldı.

                Tunca Nehri'ne dilek bırakan vatandaşlar bereket, huzur ve sağlık temenni etti. Roman vatandaşlar rengârenk kıyafetleriyle 9/8'lik ezgilerle dans etti. Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından Kakava Şenlikleri için gelen ziyaretçilerde roman vatandaşlara eşlik etti.

                Kakava Şenliklerine Eşi Dr. Ayten Canalp'le katılan Edirne Valisi Ekrem Canalp, Türk Milleti için huzurlu bir yıl diledi. Vali Canalp; 'Dünyada sabahın beş buçuğunda festival yapan tek millet Türk milleti, bu saatte festival organize eden de Edirne olarak biziz. Dünyanın örnek devleti de biziz, dünyanın örnek milleti de biziz'dedi.

Salgın dönemi nedeniyle 2 yıldır şenlikleri yapamadıklarını fakat bu yıl etkinlikleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kakava-Hıdrellez'in tüm dünyaya sağlık, barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

                Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan da dilek balonu uçurdu, dilek ağacına kurdele astı.

Canalp ve Gürkan Tunca Nehri'ne "Sağlık, Barış, Bereket, Huzur" yazılı çiçek bıraktı. Kakava-Hıdrellez Şenlikleri gün boyu kentin belirli noktalarında devam edecek.

Barış Karapaça -Emir Can Güllü