Dikkat: Zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın!

                Havaların ısınmaya başlaması ve yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte zayıflamak isteyenler, çevresinden gördüğü yöntemleri uygulama veya internetten ilaç satın alma eğilimine giriyor. Fakat bilinçsizce kullanılan zayıflama ilaçları, çeşitli sağlık sorunlarına yol açabildiği gibi ölüme kadar götürebiliyor. Eczacı Şükrü Ciravoğlu, bu ilaçların vücut kitle indeksinin problemli olduğu hastalarda doktor kontrolünde kullanılması gereken ilaçlar olduğunu hatırlatarak vatandaşlara uyarıda bulundu.

Dikkat: Zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Yeni jenerasyon olarak 2 ürün olduğunu ve zayıflamak için kullanılan ilaçların şu an Avrupa’da da revaçta olduğunu aktaran Eczacı Şükrü Ciravoğlu, bu ilaçların vücut kitle indeksinin problemli olduğu hastalarda doktor kontrolünde kullanılması gereken ilaçlar olduğunu hatırlatarak vatandaşlara uyarıda bulundu.

Zayıflama ilaçlarının ruhsatlandırma statüsünün hala Sağlık Bakanlığı'nın ruhsatıyla izlemeye tabi tutulduğunu dile getiren Ciravoğlu, kontrolsüz kullanımda ters ve yan etkilerin de ortaya çıkabileceğine dikkat çekti.

                Vatandaşların herhangi bir yan etki durumunda acilen Sağlık Bakanlığı'na bildiri yapmak zorunda olduğunu vurgulayan Ciravoğlu, zayıflama ilaçlarının izlenme safhasında olduğu için mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerektiğini ifade etti.

                Bu tür zayıflama ilaçlarının özel bir reçeteye tabi olmadığını normal reçete ile de alınabileceğini söyleyen Ciravoğlu, yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte zayıflama ilaçlarına da talebin arttığını belirtti.

                " Bu ilaçlar kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmalı"

Vatandaşların sosyal medyadan gördükçe ve yaygınlaştıkça talep etmeye başladığını aktaran Ciravoğlu, "Sosyal medyanın çok güçlü bir etkisi var. Vatandaşlar başkalarının kullandığını ve kullanma sürecinde etki yarattığını görüp kendisi de bu ürünlere sahip olmak istiyor. Toplum olarak genel bir sıkıntımız var. Kendimizi düşünmek yerine başkasından gördüğümüzü kullanmak gibi bir eğilimimiz var. Bu ilaçlar kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmalı. Yüzde 5 kilo kaybına ulaşılmadıysa tedavinin kesilmesi gerekiyor. Rastgele kullanılabilecek bir ilaç değil. Vatandaşlar bu ilaçları doktor önermesiyle almalı aksi takdirde güvenilmeyen sitelerden veya başka yerlerden alınan ilaçlar kalıcı hastalıkların yanı sıra ölümcül sonuçlara da neden olabilir. Bu yüzden vatandaşlar ucuza kaçmak için bu ürünleri güvenilir olmayan sitelerden almamalı" şeklinde açıklamada bulundu.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN