Dijital ortama taşınan kurslardan Avrupa'daki vatandaşlarda faydalanacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayat boyu öğrenme politikaları çerçevesinde her vatandaşlara çok geniş kapsamda kurslar veriliyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Hayat Boyu Öğrenmeye yönelik açıkladığı hedefler doğrultusunda Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde birçok kurs açılıyor. Açılan kursların daha çok vatandaşa ulaştırılması adına yeni bir adım atıldı. Halk Eğitim Merkezi tarafından kurslar artık dijital ortamda da verilebilecek.

Dijital ortama taşınan kurslardan Avrupa'daki vatandaşlarda faydalanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dijital ortama taşınan kurslarla birlikte daha çok vatandaşa ulaşılması amaçlanıyor. Bu çerçevede, Halk Eğitimi Merkezlerimiz tarafından bünyelerinde açılan kurslar "HEMBA" (Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı) üzerinden dijital ortama aktarılacak.

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren Türkiye'deki vatandaşların yanı sıra Balkanlar merkez olmak üzere Avrupa’daki tüm vatandaşların da kullanımına ve sertifikasyonuna açılması planlanan HEMBA programı kapsamında, Edirne’de faaliyette bulunan Halk Eğitimi Merkezleri çalışmalarını tamamlamak üzere hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Halk Eğitim Merkezi tarafında açılan kursların HEMBA sistemi ile dijital ortama taşınacağını ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, “Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından hayat boyu öğrenimin daha geniş alanda hizmet verebilmesi için atılmış olan kursların dijital ortama taşınması uygulamasının tüm vatandaşlarımıza hayırlı olması temennilerinde bulundu.” Dedi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ