• Haberler
  • Edirne
  • DGS'ye giren adaylara eğitim bilgisi seçme işlemi ilişkin duyuru

DGS'ye giren adaylara eğitim bilgisi seçme işlemi ilişkin duyuru

ÖSYM, DGS'ye giren adayların eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve güncellemelerine yönelik duyuru yaptı.

DGS'ye giren adaylara eğitim bilgisi seçme işlemi ilişkin duyuru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 2023-DGS Sistemdeki eğitim bilgilerinin adaylar tarafından kontrolü ve eğitim bilgisi seçme işlemi ilişkin duyuru yapıldı.

Yapılan duyuruda 2023-DGS değerlendirme işlemlerinde, adayların ön lisans seviyesindeki eğitim bilgilerinin güncellenmesi ve onaylanması gerektiği belirtildi.

Adayların 19 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesine girerek başvuru eğitim bilgilerini kontrol etmeleri gerektiği aktarıldı.

Bilgilerin 2 Ağustos saat 16.00’ya kadar onaylanması gerektiğini altı çizildi.

ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda, “Eğitim bilgisi YÖKSİS’ e eklenemeyecek durumda olan adayların ise eğitim bilgilerini Kamu Kurumları İşletim Sistemi (KKİS) üzerinden okullarına işlettirmeleri ve sonrasında https://ais.osym.gov.tr/DGS/2023/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden bu eğitim bilgilerini seçerek 02 Ağustos 2023 tarihi saat 16.00’ya kadar onaylamaları gerekmektedir. Adayların bireysel olarak veya yükseköğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir. 2023-DGS’ye başvuran tüm adayların eğitim bilgisi seçme işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri 02 Ağustos 2023 tarihinde saat 16.00’da sona erecek olup, bu tarihler arasında yapmış olduğu son seçim önem arz etmektedir. ÖBP’ ye ilişkin işlemlerin yapıldığı tarihte adayın aktif olan tek bir eğitim bilgisi varsa, bu eğitim bilgisi kullanılacaktır. Bu tarihte adayın birden fazla eğitim bilgisi varsa ve başvuruda seçmiş olduğu eğitim bilgisi, bu eğitim bilgileri arasında ise adayın bu eğitim bilgisi kullanılacaktır (Onay işlemi yapan veya yapmayan tüm adaylar için başvuruda kullanılan eğitim bilgisinin son eğitim bilgileri arasında olup olmadığının anlaşılmasında; ön lisans alan bilgisi, okul kodu kullanılacaktır.) Adayın başvuruda kullandığı eğitim bilgisi bu tarihte aktif eğitim bilgileri arasında bulunmuyor ise adayın en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

HABER MERKEZİ