Devamsızlık ödülü kuş evi
Mustafa Necati İlkokulu'nda Eylül ayından bu yana devamsızlık yapmayan öğrenciler, '˜Onlar Bizim Dostlarımız' projesi ile ödüllendirildiler. Devamsızlığı bulunmayan 16 öğrenci, proje kapsamında hazırlanan 20 kuş evini, Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesinde bulunan Lozan Anıtı ve Kent Ormanı'ndaki ağaçlara asarak hayvan sevgisini aşılanması, merhamet ve sorumluluk duygusunun gelişimi, hayvan hakları konusunda farkındalık kazandırılması ve hayvanlara karşı duyarlılığın artırılmasında önemli bir adım attılar.
Mustafa Necati İlkokulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Eğitim Vizyon Projeleri kapsamında Edirne Belediyesi'nin desteğiyle hazırladığı '˜Onlar Bizim Dostlarımız' projesi ile Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesinde bulunan Lozan Anıtı ve Kent Ormanı'ndaki ağaçlara 20 adet kuş evi astı. Çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmek amacıyla düzenlenen projede 16 öğrenci, kuş evlerini ağaçlara asarak önemli bir farkındalığa imza attılar. Projede Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Dekan Yardımcısı Doç. Ayhan Çetin, İletişim Sanatları Bölümü Öğrt. Üyesi Dr. Filiz Gültekin ve Mustafa Necati İlkokulu Müdürü Burçin Ateş de öğrencileri yalnız bırakmadılar. İlk bölümü Lozan Anıtı'nda gerçekleştirilen projede 10 adet kuş evi ağaçlarla buluşurken; Kent Ormanı'nda da öğrenciler, 10 adet kuş evini ağaçlara astılar. 20 adet rengârenk kuş evini, doğadaki kuşlarla buluşturan öğrenciler, hayvan sevgisini aşılanması, merhamet ve sorumluluk duygusunun gelişimi, hayvan hakları konusunda farkındalık kazandırılması ve hayvanlara karşı duyarlılığın artırılmasında önemli bir adım attılar.
Etkinlikle
ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Burçin Ateş, Milli Eğitim Bakanlığı
tarafından desteklenen 2023 Eğitim Vizyon Projeleri kapsamında '˜Onlar Bizim
Dostlarımız' projesini hazırladıklarını belirterek; 'Bu proje kapsamında da çocuklarımızla
beraber daha önce bize hediye edilmiş kuş evlerini önce Lozan Anıtı'na daha
sonrasında Söğütlük Kent Ormanı'na asmak istedik. Amacımız sadece hayvanların
barınaklarının şehir yerleşimi nedeniyle sorun haline geldiğini çocuklara
aktarmak. Önce kuş evleri asıp daha sonra da kuşyemleri hazırlayarak hayvanlara
olan desteğimizi belli ederek çocuklarımızın da bu konuda bilinçli olmasını
sağlamak istedik' ifadelerine yer verdi.
Devamsızlık ödülü
Mustafa
Necati İlkokulu'nun, öğrencilerin okula devamsızlıklarını engelleme amacıyla
'˜Okula Zamanında Geliyorum, Ödülümü Alıyorum' projesi de düzenlediğini
açıklayan Ateş; 'Karaağaç Mahallesi, dezavantajlı bölge olarak görüldüğü için
projemiz, okula zamanında gelme ile ilgidir. Öğrencilerin, okula devamını
sağlayabilmek adına 2 haftada bir ödüllendirme yapıyoruz. Ödüllendirme
kapsamında da farklı etkinlikler düzenliyoruz. Proje kapsamında öğrencilerimizi
daha önce Osman İnci Müzesi'ne götürmüştük. Eylül ayından bu yana 16 öğrencimiz
hiç devamsızlık yapmamıştı. Bu projemizi de düzenli olarak okula gelen
öğrencilerimizle gerçekleştirdik. Bu da diğer öğrencilere örnek oluyor' dedi.
'Yaparak öğrenme önemlidir'
Ateş'in açıklamalarının ardından etkinlikle bir açıklama da Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu yaptı. Tanrıkulu, konuşmasında çocukların, hayvanlarla ilgili duyarlılıklarının artırılmasının önemini vurgulayarak; 'Karaağaç'taki Mustafa Necati İlkokulu'muz da bizim gözbebeğimiz, çok sevdiğimiz bir okuldur. Biz istedik ki hem çocuklar kuş evleri nasıl asılıyor, hangi ekipmanlar kullanılıyor görsünler, hem de kuşlarla ilgili duyarlılık ve farkındalık sahibi olsunlar. Edirne Belediyesi bu konuda zaten çok yoğun çalışıyor. Bizi 10 yıldır belki de Trakya'nın en iyi hayvan barınağına sahibiz ve sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalar yapan bir belediyeyiz. Çocuklarımızın aynı zamanda da öğrenmesini istiyoruz. Yaparak öğrenme, Finlandiya Eğitim Modeli olan eğitim modelinde çok önemlidir. Hasan Ali Yücel Çocuk Eğitim Müzesi'nde de aynı tekniği uyguluyoruz. Çocuklar yaparak ve yaşayarak öğreniyorlar. Biz de çok önem veriyoruz' sözlerine yer verdi.
Bakmadan Geçme





