• Haberler
  • Edirne
  • Dereceye giren öğrenciler Teknopark'ta staj yapma hakkı kazandı

Dereceye giren öğrenciler Teknopark'ta staj yapma hakkı kazandı

Edirne'de 60'ıncı Kütüphane Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Dereceye giren öğrenciler Teknopark'ta staj yapma hakkı kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Kırkpınar Halk Kütüphanesinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Edirne İl Halk Kütüphanesi müdür vekili Berna Erkan’ın konuşması ile devam etti.

Yapay zeka temelli 100 akıllı kütüphanenin vatandaşların hizmetine sunulmasını hedeflediklerini belirten Erkan, “bu yıl altmışıncısını kutladığımız Kütüphane Haftamızın ana teması dijital geleceğin anahtarı yapay zeka temelli akıllı kütüphanelerdir. Yapay zeka başta olmak üzere teknoloji ve yazılım dünyasındaki yenilikler kütüphanecilik için heyecan verici ve ufuk açıcı fırsatlar sunmaktadır. Bu noktadan hareketle Kültür ve Turizm Bakanlığı önümüzdeki dönem kütüphane hizmetleri politikasını, bilgiye erişim ve bilginin kullanımında yapay zeka, bulut bilişim, makine öğrenimi, nesnelerin interneti ve robotik otomasyon başta olmak üzere güncel teknolojik imkanlarından en üst düzeyde istifade etme esası üzerinde şekillendirmektedir. 2024 yılında yapay zeka temelli 100 akıllı kütüphanenin vatandaşlarımızın hizmetine sunulması hedefi belirlenmiştir. Kütüphanemiz de bu 100 kütüphane arasında bulunmaktadır. Bu yaklaşımı paralel olarak Edirne İl Halk Kütüphanesi 60. Kütüphane Haftası'nı ilimizde konunun öncüleriyle işbirliklerine giderek kutluyor. Hafta boyunca ilimiz öğrencilerini kütüphanemizde Trakya Teknopark’ın düzenleyeceği atölye çalışmalarında buluşturacağız.” Dedi.

Ardından yıl boyu en çok en çok okuyanlar dalında ödül almaya hak kazanan okuyuculara ödülleri ve belgeleri verildi.

Daha sonra Trakya Teknopark Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir, Teknopark’ta şu anda 126 şirketin bulunduğunu ve toplam 650 çalışan olduğunu belirterek daha çok lise öğrencilerinin oyun geliştirme gibi daha yenilikçi projeler ile geldiklerini aktardı.

Ardından Trakya Teknopark’ın düzenlediği teknoloji içerikli mobil bilgi yarışması yapıldı. Yarışmada ilk üçe giren öğrenciler Trakya Teknopark'ta staj yapma hakkı elde etti.

Program İl Kültür Turizm Müdürlüğüne bağlı Roman Müzik topluluğu konseriyle sona erdi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar