Depremzedelerin yaraları sarılıyor

'Asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedeler Türkiye'nin dört bir yanındaki illere yerleştiriliyor. Edirne'ye gelen depremzedelerin sayısı da her geçen gün artıyor. Depremzedeler Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan ücretsiz sosyal marketten ihtiyaçları olan malzemeleri karşılayabiliyor.

Depremzedelerin yaraları sarılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu. Depremzedelerin yaralarının sarılması için yardım kampanyaları çığ gibi büyüdü. Edirne’de Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan ücretsiz sosyal market afetzedelerin yaraların sarılmasını sağlıyor.   
                Gönüllü olarak çalışan vatandaşların gelen yardımları tasniflemesiyle birlikte malzemeler sosyal marketteki raflarda yerini alıyor. Ayrıca tasniflenen bazı ürünler ise deprem bölgelerine gönderilmek üzere paketleniyor. Paketlenen ürünler tırlarla birlikte deprem bölgelerine gönderiliyor.

Kente gelerek Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde kaydını yaptıran depremzede vatandaşlar, tüm ihtiyacı olan ürünleri oluşturulan ücretsiz marketten karşılıyor.

                Ücretsiz market içerisinde yer alan gıdadan giyime, temizlik malzemelerinden, çocuk ihtiyaçlarına kadar her ihtiyaç bulunuyor.

 Adıyaman'dan gelen depremzede vatandaş Metin Yoldaş, evlerinin depremde yıkıldığını ve neredeyse tüm eşyalarının enkaz altında kaldığını aktardı. Kayıt yaptırdıktan sonra ihtiyaçlarını alacaklarını söyleyen Yoldaş, bu süreçte herkesin tek yürek olduğunu belirterek destek olanlara teşekkür etti.
Kumru Öngün - Alara Güldaş

KUMRU ÖNGÜN