Depremzedelere kıyafet dikerek destek oluyorlar

Depremzedeler için el ele veren kadınlar, aldıkları kumaşlarla kıyafet dikmeye başladı. Edirne Çocuk Hakları Derneği üyeleri ve Zübeyde Hanım Kadın Merkezi kursiyerleri ortaklaşa gerçekleştirdikleri çalışmayla depremzedelere destek oluyor.

Depremzedelere kıyafet dikerek destek oluyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye tek yürek oldu. Edirneliler genciyle yaşlısıyla depremzedeler için el ele verdi. Kıyafetten, gıdaya, battaniyeden, çocuk malzemelerine kadar birçok ihtiyacın karşılanmasına destek olunurken Edirne Çocuk Hakları Derneği üyeleri ve Zübeyde Hanım Kadın Merkezi kursiyerleri de diktikleri kıyafetlerle destek olmaya çalıştı.

Depremden etkilenen vatandaşlar için seferber olan Edirneliler, hem kanlarıyla hem de maddi manevi destekleriyle depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Edirne Çocuk Hakları Derneği üyeleri ve Zübeyde Hanım Kadın Merkezi kursiyerleri depremzedelere destek olabilmek için aldıkları kumaşlarla kıyafet dikmeye başladı.

Edirne Çocuk Hakları Derneği tarafından temin edilen kumaşlarda depremzedeler için kıyafet dikildi. Zübeyde Hanım Kadın Merkezi'ndeki kadınların evlerinden getirdikleri ve aralarında topladıkları paralarla alınan kumaşlarla depremzedeler ve çocukları için kıyafet dikilmeye başlandı.

Kurs merkezinde dikim yapan Emel Ünat, “Çok üzgünüz. Yakınlarımızda deprem bölgesinde. Burada depremzedelerin ihtiyaçlarını bir nebzede olsa karşılamak için çalışıyoruz. Onlar için kıyafet dikiyoruz. Kış gününde zorlu şartlarda sıcak tutacak ürünler yapıyoruz.” Dedi.

Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Süheyla Şora Demiran ise, “Depremin ardından usta öğreticiler ve kursiyerlerle bir araya geldik. Depremzedelere gönüllü olarak destek olmak istedik. Kumaş hibe etmek isteyen esnafımız bizlere getirebilir. Depremzedeler için kıyafet dikerek bu zorlu günde onların yanında olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ev hanımı Filiz Kılıç, deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarının sarılmasına katkı sunmak için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Kursiyerlerden Nebahat Çavuş ise, 10 ili etkileyen depremlerden dolayı üzüntü duyduğunu ve depremzedelere yardım için harekete geçerek böyle bir yardım çalışması gerçekleştirdiklerini ifade etti.