Depremlerde hayatını kaybeden meslektaşlarını andılar

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde hayatını kaybeden eczacılar için saygı duruşunda bulunuldu.

Depremlerde hayatını kaybeden meslektaşlarını andılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'deki eczacılar depremlerde hayatını kaybeden meslektaşları için eczanelerinde saygı duruşunda bulundu. Depremlerde hayatını kaybeden eczacı, eczacılık fakültesi öğrencileri ve eczacı teknisyenleri, Edirne Eczacılar Odası ve kent genelindeki eczanelerde anıldı. Anma programı Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 40 bini aştı. Farklı yaşlarda ve çeşitli meslek gruplarından birçok kişi deprem nedeniyle hayatını kaybetti.

Edirne Eczacılar Odası, depremlerde hayatını kaybeden meslektaşlarını unutmadı. Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilen anma programı Edirne’de de yapıldı. Kentteki eczanelerde depremden etkilenen 11 ilde hayatını kaybeden eczacı, eczacılık fakültesi öğrencileri ve eczacı teknisyenler için saygı duruşunda bulunuldu. Eczanelerde bulunan vatandaşlarda saygı duruşuna eşlik ederek yaşamını yitirenleri unutmadı.

Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla üzüntü içerisinde olduklarını belirten Türk Eczacıları Birliği Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

"Sahra eczaneleri açıldı"

Türk Eczacıları Birliği’ne bağlı eczacılar olarak ilk günden itibaren deprem bölgesinde eczacılık hizmeti vermek için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Kılıçcıgil, “Bu depremle birlikte 44 eczacımızı, 21 eczacılık fakültesi öğrencimizi ve çok sayıda çalışma arkadaşımızı, eczacı teknikerimizi kaybettik. Bunun üzüntüsüyle bugün burada 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk. Onlara da ayrıca Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Türk Eczacıları Birliği ve bağlı 54 bölge eczacı odası, depremden etkilenen ve eczanelerin hasar gördüğü 5 ilde organize olarak sahra eczaneleri açtı. Bugün bu sayı 26 sahra eczanesine ulaştı. Bazı sahra eczanelerimiz günde 7 bin kişiye varan talebi karşılıyor. Bölgede Türkiye’nin her tarafından gelen gönüllü eczacılarımız, teknisyenlerimiz hizmet ederek vatandaşlarımızın müracaatlarını ücretsiz bir şekilde karşılıyor. Mesleğimle gurur duymamı sağlayan bu arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Edirne Eczacı Odası’nın deprem bölgesine gönüllü ekipler gönderdiğini vurgulayan Kılıçcıgil, Gaziantep İslahiye ve Nurdağı bölgesinde ekiplerinin olduğunu ifade etti. Ekibin deprem bölgesindeki sahra eczanesinde görev yapacağını ifade eden Kılıçcıgil, meslektaşlarının belirli aralıklarla bölgede çalışacağını aktardı.

Türk Milleti’nin büyük bir millet olduğunu söyleyen Kılıçcıgil, “Hep birlikte yaraları saracağız. İnşallah çok kısa sürede orada yaşantının eski haline dönmesi için herkes elini taşın altına koyacak. Biz Türk eczacıları olarak da bunu yapmaya her zaman hazırız” dedi.

Eczacı Koray Çiroz ise, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek Türk Eczacılar Birliği olarak afetzedelere yönelik desteklerin devam edeceğini ifade etti.

Kumru Öngün

EBRU YILDIZ GÜNENÇ