Deprem bölgesine yardım çağrısı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Türkiye'nin birçok noktasında olduğu gibi Edirne'de de yardım kampanyaları başlatıldı. AK Parti Edirne İl Başkanlığı da depremlerden etkilenen afetzedelere ulaştırılmak üzere ayni yardım kampanyası başlattı.

Deprem bölgesine yardım çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin yüreğini yakan depremler için bölgeye ulaştırılmak üzere yardım kampanyaları düzenleniyor. Edirne'de de çok sayıda yardım kampanyası başlatıldı. AK Parti Edirne İl Başkanlığı da depremlerden etkilenen afetzedelere ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlatan kuruluşlar arasında yer aldı.

Deprem bölgesinin acil ihtiyaçlarının Mimar Sinan Spor Salonu'nda toplandığını söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirnelilerin desteğini beklediklerini belirtti.

"TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU"

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yaraları sarılıyor. Türkiye deprem bölgesi için tek yürek oldu. Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara ulaştırılmak üzere başlatılan yardım kampanyasına duyarsız kalmayan Edirneliler, gerek kan bağışı gerekse ihtiyaçların karşılanması noktasında seferber oldu.

Yaşanan depremlerden dolayı derin üzüntü içinde olduklarını belirten AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, "AK Parti Edirne İl Başkanlığı olarak, Kahramanmaraş merkezli büyük depremden etkilenen afetzedelere ulaştırılmak üzere bölgenin acil ihtiyaçlarını Mimar Sinan Spor Salonu'nda topluyoruz. Vicdanı ve merhameti büyük Edirne'mizin yardımlarını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Depremzedelere ulaştırılmak üzere mont, bot, atkı-bere, eldiven, ısıtıcı, battaniye, el feneri, temel gıda, bebek bezi, hijyen seti, uyku tulumu gibi temel ihtiyaçların karşılanması için vatandaşlara çağrıda bulunan İba, yardım eli uzatan ve desteğini esirgemeyen Edirnelilere teşekkür etti.

Yaşanan depremlerin ardından Edirnelilerin duruma duyarsız kalmadığını gerek kanlarıyla gerekse maddi-manevi destekleriyle depremzedelerin yanında olmaya çalıştıklarını ifade eden İba, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

HABER MERKEZİ