Deprem bölgesinden dönen Edirne'deki arama kurtarma ekibi, o anları anlattı

Merkez Üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgeye giden ve arama kurtarma çalışmalarına katılan  Edirne Mahalle Afet Gönüllüleri/Acil Müdahale Ekibi (MAG-AME/SAR) üyeleri, Hatay'da gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.

Deprem bölgesinden dönen Edirne'deki arama kurtarma ekibi, o anları anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremlerin ardından AFAD'dan gelen görevlendirmeyle hazırlıklarını tamamlayan 12 kişilik ekip, Edirne Valiliği koordinasyonunda Kahramanmaraş ve Hatay'da çalışmalara katıldı."Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılan Edirne Mahalle Afet Gönüllüleri/Acil Müdahale Ekibi (MAG-AME/SAR) üyeleri Hatay'ın İskenderun ilçesindeki görevini tamamlayarak kente döndü.

Arama kurtarma çalışmalarını tamamladıktan sonra Edirne'ye dönen ekip, bölgede gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatırken duygu dolu anlar yaşadı. Deprem bölgeleri arasında yer alan ve büyük yıkımın yaşandığı Hatay'ın İskenderun ilçesinde 2 kişiyi enkazdan çıkararak hayata döndüren ekip üyeleri, gerçekleştirdikleri kurtarmanın hikayesini anlattı.

Enkaz çalışmaları sırasında zamanla yarıştıklarını belirten MAG Edirne AME/SAR Acil Müdahale Ekibi tim üyesi Umut Varlı, duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade etti.

Taşla duvara üç defa vurduklarında yanıt aldıklarını ve büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyleyen Varlı, sesi duyduklarında hemen kurtarma çalışmalarına başladıklarını dile getirdi.

"Duvarda çok küçük bir delik açtık"

Kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Varlı, "Enkaz alanına girdiğimizde önümüzde kırmamız gereken iki duvar vardı. Duvarda çok küçük bir delik açtık. İlk olarak yer tespiti yapmamız gerekiyordu. Işığı içeriye tuttuğumda gördüğünü söyledi. Bende elimi içeriye uzattım. Elimi çok sıkı bir şekilde tuttu ve geri çekmeye çalıştığımda bırakmadı. Sonrasında ben rahatlatmak adına Mehmet ağabeyle konuştuk. Açtığımız deliği büyüttük ve bacaklarının enkaz altında kaldığını gördük. Dolabı kaldırmaya çalışıp çekmeye kalktığımızda ağrıları olduğunu söyledi. Bir şekilde dolabı da parçalayarak sağlık ekiplerine haber verdik. Sonrasında çıkarttık. Çıkardığımızda oradaki ekibin yüzüne baktığımda herkesin yorgunluğunun gittiğini gördüm. Tekrardan umutla dolmuştuk. Bir an önce Mehmet ağabeyi hastaneye gönderip başka bir enkaza koşma isteği doğmuştu" ifadelerine yer verdi.

Depremi öğrendikten sonra AFAD'dan gelen görevlendirme yazısı üzerine hızlı bir şekilde hazırlıklarını tamamlayarak bölgeye gittiklerini söyleyen Edirne AME/SAR Acil Müdahale Ekibi tim lideri Özgür Suakar, 12 kişilik ekiple birlikte arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını ifade etti.

Bölgeye gitmelerinin 12 saat sürdüğünü söyleyen Suakar, Bölgede iki kurtarma gerçekleştirdiklerini ve canla başla bir mücadele verdiklerini aktardı.

Barış Karapaça