Çupra ve palamuta yoğun ilgi

Edirne'de hava sıcaklıklarını artması ve av sezonunun kapanmasına rağmen tezgahlardaki balık çeşitliliği dikkat çekti. Balık Pazarı esnaflarından Yusuf Çimen, vatandaşları en çok çupra ve palamut tercih ettiğini söyledi.

Çupra ve palamuta yoğun ilgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentte hava sıcaklıklarının yükselmesi ve av yasaklarını başlamasıyla balık çeşitliliği tezgahlardaki ilgiyi arttırdı.

Edirne balık pazarı esnaflarından Yusuf Çimen, av yasaklarının olmasına rağmen tezgahlardaki çeşitlerin artmasına dikkat çekerek 15 Mayıs’tan 15 Temmuz’a kadar sürecek olan av yasaklarında trol gemilerin avlanma yapabileceğini vurguladı.

Çimen, 1 Eylül’e kadar ise gırgırların avlanacağını geniş kapsamlı av yasağının 1 Eylül itibari ile başlayacağını söyledi.

Çimen, Mekanik olmayan gemilerin ön plana çıktığı dönemde tezgahlara sadece istavrit, sardalya, yunan hamsisinin eklendiğini, çiftliklerde yetişen çupraların da müşteriyle tezgahlarda yer aldığını belirtti.

Vatandaşların en çok tercih ettiği balıkların istavrit ve sardalya olduğunu dile getiren Çimen, ‘Elimizde hala buzhane balıklarımız var. Palamutlar, ithal uskumrularımız var. Yani tezgahlarımız boş kalmıyor. Yoğun olmasa da boş kalmadığı söylenemez. Yasakların olmasına rağmen çeşitliliğimiz oldukça yüksek. Vatandaşlar en çok istavrit ve sardalyayı tercih ediyor ama hava sıcaklıklarına bağlı olarak çupra ve palamuta da rağbet var.” Dedi.  Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ