Çupra ve levrek Ramazan sofralarını süslüyor

11 ayın sultanı Ramazan ayının sonlarına yaklaşıldı. Mutfak alışverişi yapan vatandaşlar iftar sofraları için fırında pişirilen balık çeşitlerini tercih ediyor.

Çupra ve levrek Ramazan sofralarını süslüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşların iftar sofralarında en çok fırında pişirilen hafif balıkları tercih ettiğini belirten Balıkpazarı esnafı Yusuf Çimen, çupra ve levrek satışlarında artış olduğunu aktardı.

Ramazan ayında vatandaşların yağlı ve kızartma yerine genellikle daha hafif balık çeşitlerini tercih ettiğine değinen Çimen, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde gitmesi nedeniyle işlerin durgun geçtiğini ancak biraz Ramazan hareketliliği olduğunu aktardı.

Ramazan ayında fırında yapılması kolay olduğundan dolayı levrek ve somon ve çupra gibi çeşitlerin gözde ürünler arasında yer aldığını söyleyen Balıkçı Esnafı Yusuf Çimen,  “ Ramazan ayında çupra ve levreği kılçıksız yapıp fırında buğulama tarzda yapabilirler. Sulu, salçalı, tereyağlı. Diğer balıklarda biraz daha uğraşmalı ve yağlı olduğu için genellikle pek önermiyoruz. Fırındaki balık hem hafif hem de tok tutuyor.” şeklinde konuştu.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı Ramazanın ilk günlerinde satışların düşük olduğunu fakat sonrasında satışların arttığını belirten Çimen, “Şuan da en fazla çupra ve levrek satışlarımız oluyor, çupra ve levrek daha fazla tercih ediliyor. Ramazan sonrasında ise hamsi ve istavrit satışlarında hareket bekliyoruz” dedi.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ