• Haberler
  • Edirne
  • Cumhuriyet döneminde kullanılan eşyalar sergide buluştu  

Cumhuriyet döneminde kullanılan eşyalar sergide buluştu  

Edirne'de Kurtuluş İlkokulunda 3. sınıf öğrencileri tarafından Cumhuriyet döneminde kullanılan ve günümüze kadar ulaşan eşyalardan oluşan serginin açılışı yapıldı.

Cumhuriyet döneminde kullanılan eşyalar sergide buluştu  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Kurtuluş İlkokulu Cumhuriyet’in 100’üncü yılında öğrencilerin getirdiği ve okul yönetimi tarafından toplanan eşyalardan Cumhuriyet müzesi oluşturuldu.

Medrese Alibey Mahalle Muhtarı Nesrin Çağlar, Okul Müdürü Özer Gökçeciler ve müzeye destek veren öğretmen ve velilerin katılımıyla müzenin açılışı kurdele kesimiyle açıldı.

Açılışta konuşan Kurtuluş İlkokulu Müdürü Özer Gökçeciler, veliler ve öğrenciler katkılarıyla Cumhuriyet döneminden bu yana evlerde kullanılan eşyalardan hem öğrencilere hemde vatandaşlara sergilemek için kurduklarını dile getirdi.

Cumhuriyet döneminde kullanılan eşyaların öğrencilerin dikkatini çektiğini belirten Gökçeciler, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı anısına 3. sınıf öğrencilerimiz, daha önce büyüklerimizin, dedelerimizin, ninemizin kullandığı mutfak araçları, ihtiyaç araçları olan her şeyi buraya sergiledik.

İstedik ki, çocuklarımız daha önce neler yaşadık? Cumhuriyeti nasıl kurduk? Nasıl bugünlere geldik? Bunları görsünler, öğrensinler. Annelerimiz en başta öğretmenimiz beraber bu sergiyi hazırladık. Hem okulumuzun diğer öğrenci gruplarına hem de halka açık bir şekil bunları burada sergiliyoruz. Böyle güzel şeyleri saklamak, böyle güzel anıları saklamak günü geldiği zaman da sergilemek gurur verici. Biz de böyle bir küçük bir etkinlik düşündük ve yaptık. Sergimizde mutfak radyolarımız, okul olarak kullandığımız eşyalar var.” Dedi.

Serginin açılışının ardından hatıra öğrenci ve veliler hatıra fotoğrafı çekilerek katılımcılara ikramlarda bulunuldu. 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ