'Millet ittifakı yurtdışında kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapıyor'    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Edirnelilerle buluştu. 25 bin kişinin toplandığı mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Edirnelilerin desteği ve Allah'ın izniyle biz yedi düvele meydan okuruz' ifadelerini kullandı.

  'Millet ittifakı yurtdışında kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapıyor'    
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Selimiye Meydanı’nda vatandaşlara bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne’den aldıkları ilhamla içerinden kalkınma hamlelerinin yürütüldüğünü söyledi.

        “Edirnelilerin desteği ve Allah’ın izniyle biz yedi düvele meydan okuruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirnelilerin desteğinin her zaman yanlarında olduklarına değindi ve şöyle devam etti: “Edirne’nin desteği yanımızda olduğu sürece Allah’ın izniyle biz yedi düvele meydan okuruz. Toprağında tabiatın çiçekleri gibi medeniyetimizin eserlerinin yeşerdiği Edirne’den aldığımız ilhamla içeriden kalkınma hamlelerini yürüttük. Dışarıdaki eserlerimize sahip çıktık. Şairleriyle, âlimleriyle ve sanatkârlarıyla Selimiye gibi dünya şaheserleriyle dünyaya medeniyet dersi veren Edirne’yle ruhumuzu besledik. Şimdi buradan Selimiye Camisini bir izledim. Biliyorsunuz restorasyonunu yapıyoruz inşallah bütün haşmetiyle Selimiye cami tüm dünyaya örnek olacak. Edirne Rumeli’den dönüş acılarımızı hiçbir zaman aklımdan çıkarmamış Rumeli’ye asla elveda dememiş bir şehrimizdir. O yüzden Edirne ülkesinin bütünlüğüne, milletinin birliğine, bayrağında sembolleştirdiği istiklaline göz dikenleri asla affetmez.”

        “Kılıçdaroğlu’na PKK elebaşlarından her gün destek mesajı geliyor”

         CHP’nin yaptığı mitinglerde meydanları dolduran bölücü örgüt sempatizanlarının “dişe diş kana kan diye slogan” attığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her gün terör örgütü PKK’nın bir elebaşı çıkıp Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini aktardı.

         Edirne Cezaevi’nde yatan Selehattin Demirtaş’ın 51 vatandaşın ölümüne neden olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirtaş’ın cezaevinden Millet İttifakı’na destek mesajları verdiğini hatırlattı.

         Yurtdışına kaçan terör örgütü FETÖ mensuplarının CHP’de reklam ajansı gibi çalıştığını vurgulayan Erdoğan, her gün bir yabancı dergide ve gazetede kendilerinin aleyhine, Kemal Kılıçdaroğlu lehine manşetler hazırlandığını belirtti.

        “Millet İttifakı yurt dışında kapalı kapılar ardından pazarlıklar yapıyor”

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’nın ve Amerika’nın Millet İttifakı’na yönelik destek mesajlarının kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklar sonucu hazırlandığına dikkat çekti ve şunları söyledi: “Kimine bakanlık sözü vermişler, kimine cezaevlerini boşaltma sözü vermişler. İmralı’nın kapısını kırıp Öcalan’ı ve Selo’yu dışarı çıkaracaklarmış. Erdoğan Cumhurbaşkanlığına devam ettiği sürçe hakkı hukuku ve adaleti iz size teslim etmeyiz. Kimine ekonomimizi tefecilere teslim etme sözü vermişler. Sen avucunu yalarsın avucunu. Tefeciler para vermez. Kimine de savunma sanayi projelerini bitirme sözü vermişler. Hatta adı TEKNOFEST’le bütünleşen Atatürk Havalimanı’nı Amerikalılara devretme sözü vermişler. Dün 1 milyon 700 kişi Atatürk Havalimanındaydı. Bize ve Cumhur ittifakına kimlerin saldırdığına bay bay Kemal’i ve koalisyon masasını kimlerin desteklediğine baktığımızda tablo tüm açıklığıyla ortaya çıkıyor. Bu kadar insanı bir araya bayrak sevgisinden, ezan sevgisinden, ülke sevgisinden ve evlatlarının geleceğine sahip çıkma duygusundan başka ne getirebilir.  Gittiğimiz her şehirde milletimiz bizi bu kalabalıkla bağrına basıyorsa işte tüm bu hakikatleri gördüğü içindir. Bugüne kadar ağzından yalandan başka söz çıkmayan, namus şeref sözü diyerek verdiği teminatların ertesi gün tam tersini yapan birine bu ülke emanet edilir mi, Kurduğu masayı bizzat kendi ortaklarının kumar masası olarak tarif ettiği birini bu ülke emanet edilmez. AK Parti’ye LGBT giremez. Bizde ailem kurumu kutsal bu tür lekeyi ailemize sürdürmeyiz.”

        “Millet İttifakı’na yönelik kumar masası anımsatması”

         Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına ara vererek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’lilere yönelik hazırlanan videoyu seyircilerle beraber izledi.

         Videonun ardından konuşmasına devam eden Erdoğan, Millet İttifakı’na yönelik “kumar masası” anımsatması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Milleti’nin gerekli cevabı sandıkta vereceğini söyledi.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ayılana gazoz bayılana limon” isimli şarkıdan alıntı yaparak, “14 Mayıs sabahı bunların limona çok ihtiyacı olacak. Hani bunların sokağa attıklarını hep onlar var ya onları bunlar için hazırlayalım. Kaybedeceklerini anladıkları için şimdiden çamura yatmaya başladılar. Her partinin temsilcisinin yer aldığı heyetlerin gözetiminde yürütülen çalışmaları üzerine sanki bunu bilmiyormuş gibi gölge düşürmeye çalışıyorlar.” İfadelerini kullandı.

        “Millet İttifakı’nın yaptığı numaralar bayatladı”

         Teknolojik imkânların geliştiği dönemde Millet İttifakı’nın yaptığı açıklamarın bayatladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’lilerin provokasyonlarla olay çıkarıp şehirleri karalamaya çalıştığını kaydetti.

         Millet İttifakı’nın Türk Milleti’ni provoke etmeye gücünün yetmeyeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’lilerin seçimde yaşanacak yenilginin hazırlığını yaptıklarına dikkat çekti.

        “Selimiye Meydanı’nda 25 bin kişi toplandı”

         Selimiye Meydanı’nda miting için toplanan vatandaşların resmi sayısını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 bin kişinin alanda olduğunu ve tüm vatandaşların hepsiyle görüşeceklerini ifade etti.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara “Durmak yok yola devam diyor muyuz” sorusunu iletti ve şöyle devam etti: “Aynı senaryoyu bir önceki seçimlerde de bunlar sahnelediler. Ama bu sefer başaramayacaklar. Bu milleti kirli oyunlarını alet edemeyecekler Ezeli ve ebedi kardeşliğimize leke süremeyecekler. Sizlerden ricam 14 Mayısta Sandıklara iyi sahip çıkmanızdır. Sadece bu da etmez 14 Mayıs'a kadar hala tercihi konusunda kafası karışık en az bir komşunuzu akrabanızı, eşinizi ve dostunuzu bulup kendisini Türkiye yüz yılı safına katmanızı istiyorum. Aynı şekilde sizlerden telefon rehberinizi karıştırıp her gün 5-10 ahbabınızı arayarak kendisine 14 Mayıs'ın önemini anlatıp selamımla desteğinizi istemenizi bekliyorum. Kardeşlerim hep söylediğim gibi biz bu ülkede 21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Ülkemizin 81 vilayetinin hiçbirini diğerinden ayırmadan 85 milyon vatandaşımızın hiçbirini dışlamadan Eser verdik. Hizmet götürdük.” Haber Merkezi

HABER MERKEZİ